PORTUGAL DEMOLIRAO VATRENE NA STARTU LIGE NACIJA: / Livaković radio čuda u prvom dijelu, Petković zabio počasni pogodak

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska je u Portu upisala još jedan poraz protiv Portugala, dok su Francuzi slavili protiv Šveđana

5.9.2020.
22:50
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je Ligu nacija teškim porazom u Portu. Portugal ih je razbio 4:1, a pogotke su postigli Joao Cancelo, Joao Felix, Diogo Jota i Andre Silva, dok je za Hrvatsku bio precizan Petković.

Hrvatska je tako nastavila loš niz protiv Portugala kojeg nikad u povijesti nismo pobijedili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj utakmici nismo imali prevelike šanse bez Modrića i Rakitića koji su ispali iz kombinacija za Portugal. Njihove pozicije, ali i poziciju Marcela Brozovića, zauzeli su Kovačić, Vlašić i Pašalić.

No Portugalci su bili prejaki. Samo nas je Dominik Livaković čuvao od debakla, no nije ni on sve mogao obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesni Livaković

Portugal je poveo pred kraj prvog poluvremena golom Joaoa Cancela (41'), na 2:0 povisio je Diogo Jota (58'), za 3:0 strijelac je bio Joao Felix (70'), da bi u sudačkoj nadoknadi svaki sastav postigao po pogodak. Prvo je u prvoj minuti nadoknade Petković (90+1') smanjio na 3:1, da bi u posljednjim sekundama Andre Silva (90+4') pogodio za konačnih 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je uz veliku dozu sreće i odličnim obranama Livakovića držala 0:0 do 41. minute no tada više ništa nije moglo spasiti očajnu Hrvatsku kada se Joao Cancelo još jednom izbio za prostor za udarac te sa 20 metara pogodio sam gornji desni kut Livakovićeva gola.

Početkom nastavka Portugal je stigao i do drugog gola. Guerreiro je u 58. minuti prebacio Jedvaja iza čijih leđa je utrčao Diogo Jota koji se potom sjurio u kazneni prostor i sa 10-ak metara mirno svladao Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
KOLIKO JE HRVATSKA ZAPRAVO ODIGRALA LOŠE? /

Nestvarni detalji iz prvog poluvremena itekako trebaju zabrinuti Dalića

Image
KOLIKO JE HRVATSKA ZAPRAVO ODIGRALA LOŠE? /

Nestvarni detalji iz prvog poluvremena itekako trebaju zabrinuti Dalića

Portugal dominirao

I Livakoviću je u drugom poluvremenu popustila koncentracija što se pokazalo u 70. minuti kada mu je prizeman udarac Joaoa Felixa koji je išao poprilično po sredini gola prošao ispod tijela u mrežu.

Hrvatska je uspjela postići pogodak početkom sudačke nadoknade kada je Perišić osvojio loptu na 30-ak metara od portugalskog gola i dodao Rebiću koji je odlično proigrao Petkovića koji je utrčao u kazneni prostor domaćih i pogodio za 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, na samom isteku utakmice Andre Silva je u gužvi pred našim vratima nakon još jednog udarca iz kuta bio brži od Jedvaja i skrenuo loptu u gol za konačnih 4:1.

Bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Portugala i peta pobjeda aktualnih europskih prvaka uz jedan remi. Hrvatska je u tih šest susreta postigla samo dva pogotka uz 12 primljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tri dana Hrvatska će u susretu 2. kola gostovati u Saint-Denisu protiv svjetskog prvaka Francuske, još jedne reprezentacije koju nikada nije pobijedila. U šest dvoboja protiv Trikolora Vatreni su ostvarili dva remija uz četiri poraza.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal - Hrvatska 4:1

PORTUGAL: Lopes - Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro - Moutinho, Danilo, Bruno Fernandes - Jota, Felix, Bernardo Silva

HRVATSKA: Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Kovačić, Pašalić - Brekalo, Vlašić, Rebić - Kramarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Ali ne da nam Portugal veselja, još jednom Livaković vadi loptu iz mreže i to je kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Počasni gol za Hrvatsku. Rebić je podvalio loptu za Petkovića koji zabija za 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Brozović je pokušao nakon povratne lopte, ali pred gola odlazi.

85' Sve je jasno i tempo je jako pao u utakmici. Svi kao da čekaju posljednji sučev zvižduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Posljednja naša zamjena. Petković je ušao u igru, Kramarić je izašao.

70' Treća lopta u hrvatskoj mreži Joao Felix je potegnuo s ruba kaznenog prostora u donji desni kut Livakovića za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Neloša kontra Hrvatske, Perišić je uzeo loptu na našoj polovici, dao ju do Brozovića koji je pokušao dati loptu za Kramarića, no našao se naš napadač u zaleđu.

62' Zlatko Dalić uvodi Ivana Perišića i Marcela Brozovića. Izašli su Brekalo i Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Još jedan gol za Portugal. Jota je primio jednu dobru loptu, sjurio se prema vratima pored Jedvaja i Vide i zabio za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Još jednom Fernades tuče sa 20-ak metara, srećom, ravno u Livakovića.

55' Portugal je i dalje bolji. Fernades je upravo jednu loptu poslao preko vrata. Hrvatska i dalje bez ideje i pravih šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

HT' Gotovo je prvo poluvrijeme. Portugal je zaslužio voditi i više po igri. Vidjet ćemo što će se događati u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Kramarić je pokušao gađati suprotni kut, nakon dobrog driblinga, ali pored vrata je to prošlo.

41' Evo gola za Portugal. Joao Cancelo se spustio u sredinu s desne strane i pucao lijevom nogom koja mu nije najjača. Nezgrapno je taj udarac izgledao, ali završio je u rašljama Livakovićevog gola.

34' Čudom ne vodi Portugal. Guerreiro je izvana gađao i pogodio stativu. Hrvatska se pod hitno mora probuditi jer neće ovo još dugo trajati.

28' Stativa! Jota je glavom pogodio okvir gola. Ne izgleda ovo nikako dobro za Hrvatsku.

25' Što je sada skinuo Livaković. Pepe je nakon kornera pucao glavom pa nogom, ali dvaput je fantastično skidao to Livaković.

24' Portugalci su nas definitivno pritisli, Guerrerio je pokušao, odbila se ta lopta do Felixa, no Livaković je opet obranio.

19' Opasan je Portugal u ovih nekoliko minuta. Cancelo je prošao Barišića i tukao vanjskom iz blizine, ali Livaković je skinuo taj njegov udarac.

16' Odlična akcija Portugala. Bruno Fernandes je ušao u prostor i dao povratnu loptu za Felixa koji je pucao u hrvatski blok.

14' Zanimljiv pokušaj Hrvatske. Kramarić je na drugoj vratnici tražio Rebića, no nije ta lopta stigla do napadača Milana.

5' Evo prvog pokušaja Portugalaca. Danilo je dobio povratnu loptu na 20 metara, pucao je isprve, ali visoko preko gola. Dobro da nema publike na tribinama, netko bi stradao od ove njegove lopte.

2' Već prvi udarac za Hrvatsku. Vlašić je ušao u sredinu i tukao, no lopta je od bloka završila u korneru.

1' Počela je utakmica.


20:40 - Pred sam smo početak utakmice. Momčadi su izašle pred prazne tribine i intoniraju se nacionalne himne.

19:30 - Stigli su nam i prvi sastavi obje momčadi. U redovima Hrvatske u prvom sastavu nema Marcela Brozovića ni Ivana Perišića, dvojice ponajboljih igrača koji su trenutno u Portu.

19:20 - Cristiano Ronaldo poslao je uoči utakmice znakovitu poruku, a reagirao je Darijo Srna. Pročitajte više .

19:00 - Svjetski nogometni doprvak Hrvatska i europski prvak i pobjednik Lige nacija Portugal u subotu će u Portu igrati šesti međusobni okršaj. Hrvatska do sada niti jednom nije pobijedila, a u dosadašnjih pet susreta upisala je remi, uz četiri poraza i 1-8 razliku pogodaka.

Prvi hrvatsko-portugalski dvoboj odigran je na Europskom prvenstvu 1996. godine u Nottinghamu. Hrvatska je i prije te utakmice osigurala prolaz u četvrtfinale, pa je Miroslav Blažević odlučio odmoriti dio igrača.

Portugal je slavio 3-0 golovima Luisa Figa (4), Joaoa Pinta (33) i Domingosa (88). Hrvatska je potom ispala u četvrtfinalu od Njemačke (1-2), a Portugal je izgubio od Češke (0-1).

Iduće dvije utakmice bile su prijateljske. U studenom 2005. Portugal je u Coimbri slavio 2-0, golovima Petita i Paulete, dok je u lipnju 2013. u Ženevi pobijedio 1-0, a pogodak odluke zabio je Ronaldo u 36. minuti.

Image
Foto: Profimedia

Portugal's forward Cristiano Ronaldo looks on during UEFA Euro 2020 Group B qualification football match between Luxembourg and Portugal at the Josy Barthel Stadium in Luxembourg on November 17, 2019.,Image: 483351356, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Kobni susret u Lensu

Novi službeni okršaj dogodio se u osmini finala EP-a 2016. u Francuskoj. U susretu igranom u Lensu Portugal je pobijedio 1-0 golom Ricarda Quaresme u 117. minuti. Hrvatska je morala kući dok je Portugal na koncu osvojio europsku krunu.

Posljednji put protiv Portugala igrali smo 6. rujna 2018. u prijateljskom susretu u Faru.

Bio je to prvi susret "Vatrenih" nakon svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su osvojili drugo mjesto.

Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića koji je sjajno zabio sa desetak metara nakon što se lopta odbila do njega. Domaćin je izjednačio u 32. minuti nakon što je Pizzi poslao precizan ubačaj u kazneni prostor, a Pepe sjajno skočio i glavom zabio za 1-1.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo