JAKOBUŠIĆ SE NA POLJUDU SASTAO S PREDSTAVNICIMA HNS-A: / Pao veliki dogovor; 'To je obostrana želja i uskoro ćemo potpisati ugovor'

Nakon sastanka Bili su objavili zaključke koji su doneseni

15.12.2020.
14:21
Ivo Cagalj/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na Poljudu je u utorak održan operativni sastanak predstavnika HNK Hajduk na čelu s predsjednikom Uprave Lukšom Jakobušićem i Hrvatskog nogometnog saveza kojeg je predvodio izvršni direktor Marijan Kustić.

Kako su objavili iz Hajduka tema sastanka koji je trajao nešto kraće od sat vremena bila je postavljanje novog travnjaka na glavnom terenu poljudskog stadiona. Također objavili su zaključke koji su doneseni na sastanku:

1. Zajednički zaključak je da nije moguće izvršiti kompletne radove postavljanja travnjaka do 30. siječnja. Razlog su predstojeći blagdani, odnosno nemogućnost nabave te proces izvođenja, pripremni radovi, montaža i stavljanje travnjaka u puni pogon u tako kratkom roku. Razmatrala se opcija da radovi krenu u siječnju, međutim završetak bi bio tek početkom ožujka što bi Hajduku onemogućilo odigravanje minimalno četiri prvenstvene utakmice u mjesecu 110. rođendana Kluba, a što uključuje i odigravanje najvećeg hrvatskog derbija na svom stadionu.

2. Postignuta je suglasnost da se s obzirom na logistička, tehnička i vremenska ograničenja zamjeni travnjaka pristupi u svibnju što nam daje dovoljno vremena da u sljedeću sezonu uđemo s novim travnjakom.

3. HNS i Hajduk će početkom 2021. godine potpisati ugovor o ugradnji hibridnog travnjaka. Grad će dati suglasnost Hajduku za izmjenu travnjaka.

4. Kao dodatni razlog za postavljanje travnjaka u svibnju je mogućnost da naš aktualni teren doniramo nekom od dalmatinskih drugoligaša. Prema prethodnoj zamolbi načelno je dogovoreno da se travnjak donira dalmatinskom drugoligašu Croatia Zmijavci, a to je moguće jedino po završetku naše i njihove sezone.

"Ukoliko stožer reprezentacije, igrači, HNS odluče igrati na Poljudu u trećem mjesecu mi ćemo im dati podršku", rekao je Jakobušić nakon što je prethodno iznio zaključke.

"Novi travnjak je obostrana želja. Početkom siječnja 2021. ćemo potpisati ugovor između HNS-a i Hajduka. Travnjak će financirati HNS. Izaći ćemo u medije s troškovima. Nositelj pripremnih radova će biti Hajduk. Oni će napraviti prvi korak projekta, troškovnika...Cijena se kreće oko četiri milijuna kuna. Vatreni na Poljudu? Hrvatska reprezentacija će igrati u Splitu. Naš je projekt već dvije godine da Hrvatska igra svugdje gdje postoje uvjeti. Na šest stadiona smo ugradili hibridne travnjake. To se vidi, bolje se igra, nema ozljeda, na utakmicama pada više golova. Vidjelo se i na utakmici protiv Portugala da se travnjak na Poljudu mora zamijeniti. U Split ćemo sigurno doći, vidjet ćemo koja će to biti utakmica", kazao je Kustić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali