JAKOBUŠIĆ SE NA POLJUDU SASTAO S PREDSTAVNICIMA HNS-A: / Pao veliki dogovor; 'To je obostrana želja i uskoro ćemo potpisati ugovor'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon sastanka Bili su objavili zaključke koji su doneseni

15.12.2020.
14:21
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Na Poljudu je u utorak održan operativni sastanak predstavnika HNK Hajduk na čelu s predsjednikom Uprave Lukšom Jakobušićem i Hrvatskog nogometnog saveza kojeg je predvodio izvršni direktor Marijan Kustić.

Kako su objavili iz Hajduka tema sastanka koji je trajao nešto kraće od sat vremena bila je postavljanje novog travnjaka na glavnom terenu poljudskog stadiona. Također objavili su zaključke koji su doneseni na sastanku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Zajednički zaključak je da nije moguće izvršiti kompletne radove postavljanja travnjaka do 30. siječnja. Razlog su predstojeći blagdani, odnosno nemogućnost nabave te proces izvođenja, pripremni radovi, montaža i stavljanje travnjaka u puni pogon u tako kratkom roku. Razmatrala se opcija da radovi krenu u siječnju, međutim završetak bi bio tek početkom ožujka što bi Hajduku onemogućilo odigravanje minimalno četiri prvenstvene utakmice u mjesecu 110. rođendana Kluba, a što uključuje i odigravanje najvećeg hrvatskog derbija na svom stadionu.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

08.01.2020., Zagreb -U Nogometnoj akademiji HNS-a odrzana je edukacija o VAR tehnologiji koja ce se koristiti od prvog kola nastavka prvenstva Prve HNL. Na prezentaciji su govoriti Marijan Kustic, Ante Kulusic, Domagoj Vuckov i Bruno Maric. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

2. Postignuta je suglasnost da se s obzirom na logistička, tehnička i vremenska ograničenja zamjeni travnjaka pristupi u svibnju što nam daje dovoljno vremena da u sljedeću sezonu uđemo s novim travnjakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. HNS i Hajduk će početkom 2021. godine potpisati ugovor o ugradnji hibridnog travnjaka. Grad će dati suglasnost Hajduku za izmjenu travnjaka.

4. Kao dodatni razlog za postavljanje travnjaka u svibnju je mogućnost da naš aktualni teren doniramo nekom od dalmatinskih drugoligaša. Prema prethodnoj zamolbi načelno je dogovoreno da se travnjak donira dalmatinskom drugoligašu Croatia Zmijavci, a to je moguće jedino po završetku naše i njihove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko stožer reprezentacije, igrači, HNS odluče igrati na Poljudu u trećem mjesecu mi ćemo im dati podršku", rekao je Jakobušić nakon što je prethodno iznio zaključke.

"Novi travnjak je obostrana želja. Početkom siječnja 2021. ćemo potpisati ugovor između HNS-a i Hajduka. Travnjak će financirati HNS. Izaći ćemo u medije s troškovima. Nositelj pripremnih radova će biti Hajduk. Oni će napraviti prvi korak projekta, troškovnika...Cijena se kreće oko četiri milijuna kuna. Vatreni na Poljudu? Hrvatska reprezentacija će igrati u Splitu. Naš je projekt već dvije godine da Hrvatska igra svugdje gdje postoje uvjeti. Na šest stadiona smo ugradili hibridne travnjake. To se vidi, bolje se igra, nema ozljeda, na utakmicama pada više golova. Vidjelo se i na utakmici protiv Portugala da se travnjak na Poljudu mora zamijeniti. U Split ćemo sigurno doći, vidjet ćemo koja će to biti utakmica", kazao je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo