IZNENAĐUJUĆE TVRDNJE: / 'Uefa je odigrala ključnu ulogu. Englezima je ponudila golem novac da napuste Superligu'

Image
Foto: Profimedia, AFP

Šest preostalih klubova nogometne Superlige poručilo je tijekom noći kako će nastaviti s planiranim organiziranjem natjecanja bogatih momčadi

21.4.2021.
8:32
Profimedia, AFP
VOYO logo

Engleski prvoligaši Arsenal, Manchester United, Liverpool i Tottenham odlučili su istupiti iz novoosnovane Superlige.

Image
OSTATAK 'EKIPE' NE ODUSTAJE: /

Superliga ide dalje? Tijekom noći stiglo priopćenje: Evo kako su reagirali na odustajanja i koji su planovi

Image
OSTATAK 'EKIPE' NE ODUSTAJE: /

Superliga ide dalje? Tijekom noći stiglo priopćenje: Evo kako su reagirali na odustajanja i koji su planovi

"Nakon što smo vas saslušali, kao i širu nogometnu zajednicu ovih par posljednjih dana, povlačimo se iz projekta Superlige. Napravili smo pogrešku i zato se ispričavamo", objavljeno je službenom Twitter profilu Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ove odluke Engleza, šest preostalih klubova nogometne Superlige poručilo je tijekom noći kako će nastaviti s planiranim organiziranjem natjecanja bogatih momčadi bez obzira na istupanje šest klubova. "Unatoč objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Europske unije što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu", navedeno je u zajedničkom priopćenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera.

Katalonski Mundo Deportivo objavio je pak kako je prema njihovim saznanjima Uefa odigrala ključnu ulogu u odluci engleskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema našim informacijama, Uefa je odigrala ključnu ulogu. Ne zbog prijetnji nego tako što je Englezima ponudila golem novac da napuste Superligu budući da bi njihov izostanak iz Lige prvaka Uefi nanio goleme gubitke. Španjolski klubovi nisu dobili takvu ponudu budući da njih, a osobito FlorentinaPereza, Uefa vidi kao glavne neprijatelje", piše Mundo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč tomu španjolski klubovi uvjereni su da će se ti klubovi vratiti zbog veličine projekta. Real i Barcelona smatraju su da će ih Superliga spasiti od golemih financijskih gubitaka i je za njih dobro da ostanu", navodi Mundo.

A kakve je sada budućnost Szperlige?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bi smo remodelirali ovaj naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo te potenciramo isplate solidarnosti čitavoj nogometnoj zajednici", poručili su Perez i društvo.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo