Iznenađenje u Osijeku: Domaćini otrgnuli dva boda Dinamu!

Osijek i Dinamo remizirali su 1:1 u Gradskom vrtu u prvom od dva nedjeljna ogleda 22. kola hrvatskog nogometnog prvenstva. U drugom susretu Split i Rijeka remizirali su istovjetnim rezultatom.

22.2.2015.
13:25
VOYO logo

Sastavi:

Osijek: Mikulić - Matas, Bralić, Laštro, Barišić - Šorša, Jamak, Kurtović (od 62' Vukobratović), Čuljak - Perošević (od 74' Glavaš), Vojnović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Matel - Gonçalo (od 36' Vukojević), Pavičić, Machado (od 76' Ćorić) - Fernandes (od 68' Cekici), Pjaca, Henriquez Dinamo je bio bolja momčad na kišom natopljenom travnjaku u Osijeku, ali nije uspio pobijediti. Poveli su Modri golom Pavičića, ali je domaćinima bod donio Mešanović golom u 84. minuti.

Kako je od ranog jutra u Osijeku padala kiša, travnjak stadiona u Gradskom vrtu bio je natopljen i težak za igru. Iz tog razloga gledatelji nisu mogli uživati u ljepoti same igre, ali su vidjeli itekako borbenu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 26. minuti Dinamo je poveo golom Pavičića koji je hladnokrvno savladao Osijekovog vratara Mikulića na asistenciju Fernandesa. Povratniku na Maksimir bio je ovo već četvrti gol protiv Osijeka u isto toliko utakmica.

Nakon postignutog gola Dinamo je bio bolja i opasnija momčad, dok je Osječane, koji su bolje stajali na terenu u prvih dvadesetak minuta, presjekao primljeni gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je domaćine spašavao vratar Mikulić koji je obranio nekoliko opasnih pokušaja Modrih, posebice onaj Fernandesa iz 66. minute. No, rezultat se nije mijenjao sve do 84. minute kada je Osijek izjednačio nakon konfuzije u Dinamovoj obrani.

U gužvi pred vratima zagrebačkog sastava najbolje se snašao Mešanović i ugurao loptu u mrežu za konačnih 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ligaškoj ljestvici Dinamo je i dalje uvjerljivo vodeći sa 56 bodova. Rijeka ima devet bodova manje i utakmicu manje, dok treća Lokomotiva ima 34 boda. Osijek je osmi sa 19 bodova na kontu.

Po izuzetno teškom i vodom natopljenom terenu u Parku Mladeži Split i Rijeka su odigrali zanimljivu utakmicu bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 26. minuti napadač Rijeke Bekim Balaj je promašio kazneni udarac, a samo minutu kasnije Split je poveo pogotkom Marija Kvesića. U 56. minuti Albanac Balaj se iskupio za promašeni penal pogotkom glavom za izjednačenje nakon ubačaja Ivana Tomečaka.

Pred 100 gledatelja na stadionu u Parku Mladeži sudio je Mlakar iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo