IZNENADIT ĆE VAS KOJEM JE VATRENOM CIJENA NAJVIŠE NARASLA: / Vrijednost naglo skočila napadaču koji nikada nije zaigrao u prvih 11

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Najskuplji hrvatski reprezentativac i dalje je Marcelo Brozović kojeg TM procjenjuje na visokih 50 milijuna eura

2.9.2020.
9:05
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Stranica specijalizirana za procjenu vrijednosti nogometaša, Transfermarkt, ažurirala je podatke i objavila nove vrijednosti igrača, a zanimljivo je bilo zaviriti malo u hrvatsku reprezentaciju i pogledati vrijednosno stanje Dalićevih vojnika.

Najskuplji hrvatski reprezentativac i dalje je Marcelo Brozović kojeg TM procjenjuje na visokih 50 milijuna eura. Slijedi zatim zvijezda Chelseaja, Mateo Kovačić čija cijena iznosi 40 milijuna eura, dok se na trećem mjestu pozicionirao ključni igrač Milana, Ante Rebić s nemalih 32 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena nažalost pada Andreju Kramariću, koji sada vrijedi 30.5 milijuna eura, ali je i dalje četvrti najskuplji u reprezentaciji. Top pet zatvara, možda će vas iznenaditi, Mario Pašalić koji danas vrijedi 25 milijuna eura. Pašaliću je cijena skočila za čak devet milijuna eura, a moramo odmah naglasiti kako je takav porast sasvim opravdan jer Pašalić je ponajbolji igrač Atalante, hit-momčadi Serie A i četvrtfinalista Lige prvaka.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

19.11.2019., Stadion Aldo Drosina, Pula - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Gruzija. Mario Pasalic

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Iznenađenja u top 10

Pašalić bi ujedno mogao biti jedan od ključnih igrača u nadolazećoj akciji reprezentacije protiv Portugala i Francuske jer izbornik Zlatko Dalić ne može računati na Luku Modrića i Ivana Rakitića koji su zbog klupskih obveza spriječeni sudjelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se na temu. U deset najskupljih Vatrenih ugurali su se još i Duje Ćaleta-Car koji zauzima šesto mjesto s 23 milijuna eura, slijedi Nikola Vlašić koji vrijedi 22 milijuna, zatim Ivan Rakitić sa 20 milijuna eura, pa Ivan Perišić sa 17.5 i pazite sada tko je na desetom mjestu. Iskusni 29-godišnji napadač Ante Budimir iz redova Mallorce deseti je najskuplji reprezentativac, skuplji čak i od Luke Modrića koji vrijedi 12 milijuna eura. Budimir vrijedi 15 milijuna eura i napravio je ogroman skok jer je do jučer vrijedio tek šest milijuna eura.

Budimir je imao sjajnu sezonu u Mallorci koja je nažalost ispala u drugu diviziju španjolskog nogometa, ali sada traži novi klub i mogao bi ponovo zaigrati u Primeri, a Mallorca bi mogla itekako dobro zaraditi na njemu. Za Budimira još valja reći kako nije nastupio za A reprezentaciju Hrvatske, ali Dalić je najavio kako će protiv Francuske i Portugala vjerojatno svi dobiti šansu, pa tako valjda Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo