IZGUBIO ŽIVCE: / Van Gaal se obrušio na novinare i napustio presicu nakon pet minuta

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Frustracija menadžera Manchester Uniteda zbog loših rezultata u posljednje vrijeme i pisanja britanskih medija sve je izraženija, a to se moglo i vidjeti na presici uoči sraza 18.

23.12.2015.
21:19
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Manchester United u posljednje vrijeme igra slabo, zbog čega se trese stolica Louisu Van Gaalu. Stotine milijuna eura utrošeni su u pojačanja, kako bi se ovaj slavni engleski klub vratio na staze stare slave. No, bez uspjeha. United je ove sezone ispao iz Lige prvaka, a niti u prvenstvu mu ne cvjetaju ruže.

Posljednju pobjedu u prvenstvu Manchester United ostvario je 21. studenog protiv Watforda, a u svim natjecanjima vezao je šest utakmica bez pobjede. To se Crvenim vragovima nije dogodilo još od 1998. godine. Zadnjim porazom za vikend protiv Norwicha na Old Traffordu 2:1, Van Gaal je pokrenuo lavinu nagađanja kako će dobiti otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan kako bi mogao dobiti otkaz

I Van Gaal je svjestan kako bi uskoro mogao dobiti otkaz, a kao njegovog nasljednika britanski mediji vide Josea Mourinha, slavnog trenera koji je prije šest dana dobio otkaz u Chelseau. No, Mourinhov agent Jorge Mendes demantirao je pisanja britanskih medija o tome kako su čelnici Uniteda stupili u kontakt sa Mourinhom, te kako je on kazao da je odmah spreman preuzeti Crvene vragove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok britanske kolege seciraju sudbinu Van Gaala, njega ova čitava situacija očito jako smeta. Previše, rekli bi smo. Pa je tako Nizozemac održao konferenciju za novinare s koje je odjurio poslije pet minuta nakon burnog ispada prema novinarima.

Obrušio se na novinare

"Mislio sam da sam već dobio otkaz čitajući navode u medijima. Već sam dobio otkaz, a moj kolega (Mourinho) je već bio ovdje. Zar stvarno mislite da želim razgovarati s medijima? Ovdje sam samo zbog pravila Premier lige, moram razgovarati s vama", kazao je bijesni Van Gaal i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno sam u kontaktu s Edom Woodwardom, Alexom Fergusonom i Davidom Gillom zato što vi pišete i stvarate nešto što nije dobro, nešto što nije bazirano na činjenicama i što nije istina. I sad bi vam ja trebao odgovarati na vaša pitanja? Ne, ne želim odgovarati".

Za kraj samo je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fokusiran sam na Stoke City. Želim vam sretan Božić i možda sretnu Novu godinu ako se vidimo tada", zaključio je bijesni Van Gaal, digao se i otišao s presice.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo