IZBORNIK VATRENIH ZLATKO DALIĆ ISTIČE: / 'Protiv Nigerije će biti najteže, a sa Argentinom najlakše'

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija, prema najavama, danas se okuplja u Zagrebu

26.5.2018.
10:47
PIXSELL
VOYO logo

Počinje akcija Rusija! Hrvatska nogometna reprezentacija, prema najavama, danas se okuplja u Zagrebu i putuje u Rovinj gdje će odraditi prvi dio završnih priprema za SP.

IZBORNIK VATRENIH OBJAVIO POPIS: Evo koja osmorica su ispala s Dalićeve liste, a ispast će još jedan

Na okupljanju neće, naravno, biti trojca koji danas igra finale Lige prvaka Luke Modrića, Matea Kovačića i Dejana Lovrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić pomalo strahuje zbog ozljede Vedrana Ćorluke, dokapetana Vatrenih. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Nigerija najteži suparnik u prvoj fazi

Dalić je u razgovoru za APTN naglasio je kako će ogled s nigerijskom izabranom vrstom biti "najteži u grupnoj fazi". Slično kao što je to bio slučaj prije 20 godina u Francuskoj na Mundijalu kad smo turnir otvarali s Jamajkom, i Nigerija je sadašnjim Vatrenima nepoznanica...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Andrej Kramarić

Izbornik je ponovno istaknuo kako će prva utakmica na prvenstvu protiv Nigerije biti - ključ!

VIŠE O SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU I HRVATSKOJ REPREZENTACIJI ČITAJTE - OVDJE.

"Nigerijci imaju njemačkog izbornika koji je promijenio način i stil igre i koji je u sustav uveo dosta mladih, gladnih i ambicioznih reprezentativaca. To je prednost Nigerije i zato ćemo protiv nje igrati najtežu utakmicu. Nigerija nije afrička reprezentacija kao one prije što su bile", kazao je Zlatko Dalić i osvrnuo se na Argentinu, najjaču momčad u našoj skupini D:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Messi može napraviti čudo'

"Susret s Argentinom će biti nekako najlakša utakmica. Oni su favoriti za osvajanje prvenstva, imaju Messija koji može napraviti čudo... Prema osobnom uvjerenju, Lionel Messi najbolji je igrač na svijetu. Protiv njih nemamo što za izgubiti. Igramo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Argentina je veliki motiv za naše igrače i mene osobno. Bit će to sjajna utakmica dvije reprezentacije koje gaje dobar nogomet."

Image
Foto: AFP

Argentina's Lionel Messi (L) greets Argentina's Sergio Aguero after their Copa America Centenario football quarterfinal match against Venezuela in Foxborough, Massachusetts, United States, on June 18, 2016. / AFP PHOTO / Nelson ALMEIDA

Uz Argentinu, Hrvatska je najzvučnije ime grupe, ali ne treba podcijenjivati snagu Islanda i Nigerije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island kao 'osveta'

"Island je u kvalifikacijama bio ispred nas, pa imamo priliku da mu se osvetimo za doživljeni poraz koji nas je usmjerio prema dokvalifikacijama", zaključio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić uoči početka pripremnog ciklusa i pripremnih prijateljskih mečeva s Brazilom (Liverpool, 3. lipnja) i Senegalom (Osijek, 8. lipnja).

Dalić nam je istaknuo važnost jakih pripremnih utakmica. Brazil će Hrvatskoj glumiti Argentinu, Hrvatska Brazilu Srbe, a Senegal će glumiti Nigeriju. U toj utakmici, Dalić će testirati limite svojih igrača za tu prvu utakmicu protiv afričkih protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo