IZBORNIK SE NE BOJI NIKOGA: / 'Možemo igrati protiv svake reprezentacije na svijetu'

Image

Hrvatski izbornik Ante Čačić zadržao je smirenost i nakon velike pobjede protiv branitelja naslova Španjolske u 3. kolu Europskog prvenstva.

21.6.2016.
23:52
VOYO logo

Hrvatska je pobjedom u Bordeauxu (2-1) osvojila prvo mjesto u skupini D i u subotu će igrati u osmini finala.

'Hrabro samo za neupućene'

"Pobijedili smo najbolju ekipu na svijetu. Hvala svim našim ljudima u domovini i dijaspori koji su nam dali energiju, odužili smo im se na najbolji način. Nisam se bojao Španjolske, rekao sam i prije utakmice da nikoga ne respektiramo. Imali smo danas i malo sreće jer Španjolci nisu iskoristili penal, ali bili smo po svemu ravnopravni i zaluženo smo prvi u skupini. No, treba to što prije arhivirati, čakaju nas novi izazovi", rekao je Čačić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što zbog ozljeda, što zbog straha od parnih kartona, izbornik je napravio dosta izmjena u prvom sastavu. Od prve su minute zaigrali Jedvaj, Rog, Pjaca i Vrsaljko.

"To je bilo hrabro samo za one koji nsu upućeni, a s obzirom da sam ja birao igrače, znao sam što mi svatko od njih može dati. Prava smo škvadra, to se vidi u svakom trenutku i posljedica toga je odličan rezultat i sve što smo prezentirali u ove tri utakmice", dodao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se da će svi biti zdravi'

Hrvatska još uvijek ne zna suparnika u subotnjoj utakmici u Lensu, ali Čačića to nije briga.

"Zaista sam uvjeren da možemo igrati protiv svakoga na svijetu. Prvi smo i to nam daje dodatno samopouzdanje, ali ne želimo živjeti na tome i okrećemo se osmini finala. Nadam se da će svi biti zdravi, a sačuvali smo se i kartona. Neće biti puno vremena za reklaksaciju. Prenoćit ćemo u Bordeauxu i u srijedu se vraćamo u Deauville", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo