IZBORNIK NAKON DRAMATIČNOG PORAZA: / Nisam optimističan uoči kvalifikacija za SP, puno toga nam ne ide u prilog

Image
Foto: AFP, KENZO TRIBOUILLARD
26.6.2016.
0:30
AFP, KENZO TRIBOUILLARD
VOYO logo

Portugal je slavio pogotkomRicarda Quaresme u 117. minuti iz prvog udarca unutar okvira gola. Hrvatska se, pak, nakon sjajnih igara u grupnoj fazi vraća kući ranije nego što je itko očekivao.

Image
HRVATSKA U SUZAMA: /

Portugal šokirao Vatrene u posljednjim minutama drugog produžetka i srušio im snove

Image
HRVATSKA U SUZAMA: /

Portugal šokirao Vatrene u posljednjim minutama drugog produžetka i srušio im snove

'Napravili smo samo jednu pogrešku'

"Sve je naginjalo tome da ćemo razgovarati u vedrijem tonu nakon utakmice. Bilo je ovo 120 minuta dobre prezentacije protiv Portugala koji se odlučio igrati na kontre i polukontre. Što je više utakmica odmicala, bilo smo opasniji, ali nismo došli do pogotka. Napravili smo samo jednu pogrešku na utakmici i za nju smo kažnjeni. To je čar nogometa. Ostaje nam da što prije zaboravimo Francusku u kojoj smo odigrali četiri vrhunske utakmice. Čestitke igračima na zalaganju, borbenosti, idemo se što prije odmoriti i za mjesec i pol dana krenuti prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji", rekao je Čačić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Nije nam lako, imamo za čime žaliti. Puno smo toga napravili da budemo dobri i bili smo bolji od Portugala, ali nogomet se igra za golove, a oni su zabili i idu dalje. Nije me iznenadilo što je Portugal igrao povučenije, znao sam da nas se plaše i da će čekati da dva brza igrača Nani i Ronaldo naprave nešto u kontrama. Nismo dozvolili nijednu pukotinu sve do te zadnje lopte kad smo bili malo euforični zbog pogođene stative netom prije toga. Dogodilo se što se dogodilo", dodao je izbornik.

'Javnost nam nema što zamjeriti'

Hrvatsku vrlo brzo očekuje početa kvalifikacija za SP 2018. godine. Vatreni su u skupini s Turskom, Kosovom, Finskom, Islandom i Ukrajinom, a loša je vijest da će dvije utakmice igrati bez publike zbog ranijih izgreda navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam optimističan jer jako puno znači igrati pred gledateljima, a mi imamo dvije utakmice pred praznim tribinama. Imamo tešku skupinu, samo prvi ide dalje izravno, ali vjerujem da ćemo naći snage i motiva da se izborimo za SP. Neće biti lako , puno stvari nam ne ide u prilog", rekao je Čačić i za kraj se još jednom osvrnuo na nastup u Francuskoj.

"Moramo biti radosni zbog ovoga što je reprezentacija napravila. Skrenuli smo pozornost na sebe, siguran sam da nam javnost nema što zamjeriti. To je sport i ovaj poraz treba tako prihvatiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo