DALIĆ MIJENJA MOMČAD / 'Znalo se dogoditi da neki idu doma. Nitko ovog puta takvo što nije napravio niti pitao. Na treningu ćemo sad riješiti još jednu situaciju'

Image
Foto: Screenshot: Facebook - Net.hr

Zlatko Dalić i Mario Pašalić izašli su pred novinare u Dohi. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije mijenja čitavu momčad za Bugarsku, osim Duje Ćaleta Cara. Na treningu u ponedjeljak Zlatko Dalić donijet će odluku oko Josipa Juranovića, odnosno hoće li on startati na desnom boku ili netko drugi

28.3.2022.
14:54
Screenshot: Facebook - Net.hr
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je, zajedno sa svojim adutom Marijom Pašalićem, izašao pred novinare u Dohi. Dalić je najavio kako će promijeniti čitavu momčad, osim Duje Ćaleta Cara. Danas će, isto tako, donijeti na treningu odluku oko desnog beka, tj hoće li startati Josip Juranović ili ako neće krenuti s njim, s kim će? Josip Juranović igrao je protiv Slovenije, a Zlatko Dalić želi isprobati sve i ne želi nikog preopteretiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav za Bugarsku

"Stoperi će biti Škorić, Vida i Ćaleta-Car, na lijevom boku Barišić, na desnom možda Juranović, iako će mu to biti onda druga utakmica. U veznom redu će biti Moro, Pašalić i Majer, a u napadu Vlašić i Livaja. Jedino smo u maloj dvojbi kad je u pitanju desni bok, neću vam reći o kome razmišljamo jer ćete oko toga raditi dramu. Cilj je probati ovaj sastav i, naravno, pobijediti utakmicu", izrecitirao je Dalić.

Dalić je, isto tako, nahvalio sve igrače koje su u Dohi i progovorio o toliko željenom zbližavanju, zajedništvu, kultu reprezentacije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, veseli me taj njihov odnos i pristup. Znalo se dogoditi, kao u Americi, da neki idu doma. Nitko ovog puta takvo što nije napravio niti pitao. To me čini ponosnim, reprezentacija je njima kult. Doha je dokaz tome. Svi dečki s velikom željom dolaze. Tu je primjer i Sose iako je ozlijeđen. Ma, to je meni važnije od svega".

Naglasio se posebno kako u reprezentaciji nema prva - druga ekipa. Svi koji su u reprezentaciji, svi su prva ekipa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrat ćemo sutra s drugom momčadi, drugačijom, ne po kvaliteti drugoj. Ovo je Hrvatska, svi smo prva ekipa! Imamo respekt prema Bugarskoj, ali želimo pobjedu i s njome završiti naš boravak ovdje", istaknuo je Zlatko Dalić. Nahvalio je i Marija Pašalića:

'Mario Pašalić ima neupitan status kod mene'

"Mario Pašalić ima neupitan status kod mene, u najužem krugu mog izbora. Najvažnije će biti da bude zdrav i spreman, kao što je i sam rekao. Puno od njega očekujem, može biti iskoristiv na više pozicija, čak i u napadu. Najjača konkurencija u veznom redu i tu je njegov hendikep, no on ima svoj status kod mene i o njemu mogu reći sve najbolje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek pressice u Dohi

14.51 - Mario Pašalić: "Nema opuštanja, svaka utakmica je dokazivanje. Želimo se nametnuti i pokazati izborniku da na nas može računati u bilo kojem trenutku, da ova Hrvatska ima širinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.46 - Zlatko Dalić presretan je odnosom igrača prema reprezentaciji u Dohi: "Mario Pašalić ima neupitan status kod mene. On je jako zahvalan. Ma, veseli me taj njihov odnos i pristup. Znalo se dogoditi, kao u Americi, da neki idu doma. Nitko ovog puta takvo što nije napravio niti pitao. To me čini ponosnim, reprezentacija je njima kult. Doha je dokaz tome. Svi dečki s velikom željom dolaze. Tu je primjer i Sose iako je ozlijeđen. Ma, to je meni važnije od svega".

'Ćaleta će igrati i drugu utakmicu, ali napravit ćemo još 6 zamjena'

14.43 - Dalić na pitanje Antonija Vuksanovića, urednika RTL Sporta, o sastavu i hoće li startati Juranović? "Na treningu ćemo riješiti tu situaciju, tko i kako. Ćaleta će biti taj koji će igrati drugu utakmicu, ali mijenjat ćemo ga, napravit ćemo još 6 zamjena, ovisno o događanjima na terenu. No, taj desni bok još nismo odlučili, vidjet ćemo za Juranovića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.42 - "Očekujemo bolji rezultat nego protiv Slovenije, na onima koji nisu igrali protiv Slovenije je prilika da se dokažu".

14.39 - Zlatko Dalić: 'Naš plan je bio dati šansu svim igračima, napraviti dvije ekipe. Ne želim govoriti druga momčad, svi su ovdje prvi, imamo određeni broj igrača i želimo sve isprobati, hoćemo svima dati šansu, ne želimo da netko igra i previše, da ih preopteretimo, a da neki ne igraju uopće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želimo pobjedu'

14.38' - "Nadam se kako ću što više igrati u klubu. Veselim se izazovima", kazao je Mario Pašalić.

14.33 - "Najbolji završetak ovog našeg boravka u Dohi će biti pobjeda. Kad sam rekao naša hrvatska druga momčad, mislio sam drugačija momčad, ne druga po kvaliteti ili slabija", kazao je Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 17.00 po našem vremenu (19.00 po lokalnom) igra drugu prijateljsku utakmicu u Dohi. Protivnik Vatrenima bit će Bugarska.

Image
GORAN VLAOVIĆ /

'Sustav 3-5-2 je jedan pomodni pokušaj. Ne volim kad ga se forsira. Jedan igrač me posebno iznenadio, nisam ga baš dosad previše gledao'

Image
GORAN VLAOVIĆ /

'Sustav 3-5-2 je jedan pomodni pokušaj. Ne volim kad ga se forsira. Jedan igrač me posebno iznenadio, nisam ga baš dosad previše gledao'

Podsjetimo, utakmica u subotu protiv Slovenije završila je 1-1, ali smo ipak uspjeli izboriti mjesto u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za SP. Izbornik je najavio kako će protiv Bugarske promijeniti čitavu momčad Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promijenit ćemo cijelu momčad, staviti cijelu novu momčad i dati dečkima šansu. Moramo kao stožer dobiti odgovore na neka pitanja, s nekim igračima vidjeti jesu li ili nisu, vidjeti hoće li se nametnuti ili odmetnuti", istaknuo je Zlatko Dalić novinarima nakon Slovenaca.

Izbornik je o sustavu 3-5-2 protiv Slovenije rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Defenziva je bila dobra s njihove strane, bili su dobri i odgovorni. Ono što sam ja htio više od njih je da više sudjeluju u igri. Da ulaze u prazan prostor. Malo smo tu bili nesigurni, tu je falilo rizika, njihove dubine. Na treningu je bilo puno bolje, ali razumijem, to je utakmica prvi put. I malo smo više očekivali da preko toga, preko naših stopera koji su zaista moćni, mi možemo stvoriti višak, ući u igru, kao što je Duje napravio kod gola, takav pas, tako otvoriti stranu. Nismo to dovoljno dobro radili, na treningu je bilo puno bolje nego danas."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo