IZBORNIK DALIĆ OTKRIO RAZLOG PORAZA HRVATSKIH KLUBOVA U EUROPI: / ‘Očekivao sam više, nema tu napretka!’

Image
Foto: AFP

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić identificarao je razlog neuspjeha domaćeg nogometa

2.9.2018.
13:37
AFP
VOYO logo

Klubovi iz HNL-a loše su se predstavili u Uefinim europskim natjecanjima. Dinamo je izborio skupinu Europske lige, ali je na Maksimiru prosuo vodstvo i mogućnost plasmana u Ligu prvaka protiv švicarskih Young Boysa. S druge strane, Osijek , Hajduk i Rijeka su ispali u pretkolima Europske lige, tako da se učinka domaćih klubova može smatrati poraznim.

'Soudani je rijetka iznimka'

Izbornik Hrvatske, Zlatko Dalić, u razgovoru za SN je rekao da je jedan od razloga količina stranaca u domaćoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno previše je stranaca. Ta činjenica unazađuje naš nogomet. Čim se pojavi mlad igrač i odigra jednu seniorsku utakmicu, odlazi vani, a dolaze stranci upitne kvalitete, rijetka je iznimka recimo Soudani. Nema tu napretka. Opet se vraćam na Modrića, vidite kad je on otišao. Znate što? Ti stranci, kad nemaju kamo drugo, onda dođu u Hrvatsku. Kad se proberu, onda nama ostane ono što ostane, što nitko nije izabrao. Gdje je tu HNL?”, rekao je Dalić.

'Stranci nisu kvaliteta'

"Činjenica je da nema više igrača iz Hrvatske. Ali kako će ih biti kad u klubovima igra po devet stranaca? Po meni, stranci nisu kvaliteta", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekivao sam više! Mislio sam čak da će svi proći. Pogotovo nisu imali teške protivnike Rijeka i Hajduk. Rijeka je igrala s Norvežanima, koji nemaju neki rejting u Europi, Hajduk je ispao od Steaue, koja je nikakva. Dobro, jedino je Osijek ispao od Rangersa. Ma, očekivao sam mnogo, mnogo više. Želio sam da hrvatski klupski nogomet barem u nekoj mjeri prati reprezentativni. Pa ni Dinamo nije prošao u Ligu prvaka. Tako da su klubovi malo zakazali. Nisu zaradili novac, a ni bodove za koeficijente”, zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo