PRVE REAKCIJE / Izbornik Dalić komentirao pobjedu protiv Armenije: 'Na kraju je bila panika, to tako obično bude...'

Image
Foto: Hrach Khachatryan/PIXSELL

Prve reakcije izbornika i igrača nakon minimalne pobjede u Armeniji

11.9.2023.
20:56
Hrach Khachatryan/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je na Republičkom stadionu u Jerevanu, po prvi put ikad, ostvarila pobjedu. Strijelac jedinog pogotka za Hrvatsku bio je Andrej Kramarić u 13. minuti, koji je komentirao utakmicu:

Image
RASPORED DO KRAJA /

Evo kad sljedeći put igra Hrvatska: Vatrene čeka spektakl na Opus Areni i gostovanje na Otoku

Image
RASPORED DO KRAJA /

Evo kad sljedeći put igra Hrvatska: Vatrene čeka spektakl na Opus Areni i gostovanje na Otoku

"Zadovoljni smo pobjedom. Očekivali smo da će biti teško. to je nogomet, lopta nekad ulazi sama od sebe. Zabio sam ga pomalo i uz sreću", rekao je Kramarić za Novu TV i nastavio: "Potvrdilo se da će biti teško. Kad vratim vrijeme unatrag, ne znam kada smo pobjeđivali na ovim područjima. Ovdje su svi emotivni, nije lako probiti ove momčadi. Na papiru je pobjeda mogla bolje izgledati, ali imamo tri boda", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvukli smo utakmicu na iskustvo i bezbroj fenomenalnih utakmica koje smo odigrali zadnjih godina. Imamo top momčad, ali moramo se potvrđivati iz utakmice u utakmicu. Sviđa mi se što ne slavimo što je bilo,već želimo ostvarivati nove ciljeve. Nadam se da će tako biti i u budućnosti", zaključio je Kramarić.

Izjava Zlatka Dalića

"Imali smo kontrolu cijelu utakmicu, puno puno šansi, osim tog drugog gola. I na kraju je bila panika, to tako obično bude kad ne zabiješ drugi gol, ali nismo primili pogodak", rekao je izbornik za Novu TV i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, protivnik je bio težak. Postavili smo se od početka, nismo žurili, umirili smo protivnika, ponekad su bili opasni jer imaju kvalitetni, ali 1:0 je možda premalo. Ali dobro, na kraju smo osvojili tri boda."

Daliću je ovo s Hrvatskom 42.pobjeda čime se izjednačio sa Slavenom Bilićem: "Ne pratim to. Napravili smo velik korak prema Njemačkoj. Dobili smo šest bodova i mirnoću. Nismo izgubili glavu, nismo se puno mučili. Na papiru su bili laki protivnici, ali zapravo su teški. Mi u zadnje dvije godine stalno igramo teške utakmice, a ovo su protivnici koji nas znaju prevariti. No nismo izgubili motivaciju", izjavio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Komentirao je Petkovića i Ivanušeca: "Ivanušec je igrao jako dobro. Zamijenili smo njega i Kramarića kako bi se odmorili jer su igrali i cijelu utakmicu u Rijeci. Bruno je ima dvije šanse, no bio je jako dobar, sačuvao je puno lopti, bio mantinela, skočio, imao je zicera. Zadovoljan sam. Bruno dobro igra u klubu i reprezentaciji, na njemu je da nastavi tako."

Raspored do kraja godine: "Idemo korak po korak. Sad imamo Tursku doma i Wales u gostima. Moramo što prije osigurati plasman da se ne borimo u zadnjim utakmicama. Bitno je koliko ćemo bodova osvojiti i zbog ždrijeba za Euro. Jedva čekam utakmicu s Turskom na Opus Areni. Idemo pobijediti", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo