'BIJELI' POSLALI PORUKU / Iz Hajduka se oglasili nakon što su Livaja i Subašić vrijeđali Dinamo: 'I dinamovci su pljeskali na "ubi tovara"...'

Image
Foto: Screenshot

Nkon što je Hajduk pobijedio Dinamo, pojavile su se snimke na kojima Marko Livaja i Danijel Subašić pjevaju 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'

6.12.2021.
18:30
Screenshot
VOYO logo

Poslije pobjede Hajduka nad Dinamom u derbiju, igrače splitskog kluba su ispred Poljuda dočekali navijači i s njima proslavili veliku pobjedu.

Image
PONOVNO U ELEMENTU /

Navijači Hajduka izvan sebe od sreće nakon pobjede nad Dinamom, pogledajte u kakvoj su sada euforiji

Image
PONOVNO U ELEMENTU /

Navijači Hajduka izvan sebe od sreće nakon pobjede nad Dinamom, pogledajte u kakvoj su sada euforiji

Tijekom proslave netko je od navijača podigao na ramena Marka Livaju, a on je s navijačima pjevao uvredljivu pjesmu "Mrzim Dinamo, srpsko ime to". Snimku je objavio jedan portal, a brzo se proširila po medijima, društvenim mrežama pa čak i stranim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavila se još jedna snimka, a na njoj su snimljeni Livaja te legendarni vratar Hrvatske i heroj SP-a 2018. Danijel Subašić kako pjevaju "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", ali ne zna se gdje je i kada snimljen video. Vidljivo je da su njih dvojica negdje, vjerojatno, u noćnom klubu ili nekoj većoj zabavi, a nakon te pjesme povela se i ona: "I Purgera i Riječana i šakama i nogama i bocama i letvama, sve za našeg Hajduka".

Dan nakon tog incidenta Hajduk se službeno oglasio i osudio govor mržnje, ali i napomenuo da su igrači Dinama na posljednjem treningu prije derbija " pljeskanjem odobravali skandiranje 'ubi tovara'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNK Hajduk kao klub i institucija osuđuje bilo kakav govor mržnje u svakom obliku i kontekstu te se ovim putem ispričavamo svima onima čiji su osjećaji povrijeđeni nepromišljenim potezima naših igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što želimo je sagledati fenomen u cjelini, a ne gledati ga istrgnutog iz konteksta. Potenciranje rivaliteta u jeziku ultras subkulture uvijek barata pojmom mržnje, u svim derbijima diljem svijeta. Kada jezik i rituali subkulture dospiju u mainstream medije onda dobiju drukčije značenje i nastupa zgražanje.

Igrači GNK Dinamo su na posljednjem treningu prije derbija, ali i nakon samog završetka derbija pljeskanjem odobravali skandiranje 'ubi tovara' što je uobičajeni kolorit u svim bitnim utakmicama kojima ne želimo pridodavati veliku važnost, jer što više pričamo i potenciramo takve stvari, više se nažalost i događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao Klub ćemo prema svojim igračima postupiti sukladno internom disciplinskom pravilniku'.", stoji u priopćenju Hajduka.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo