IZ DINAMA POKAZALI KAKO BI TREBAO IZGLEDATI NJIHOV NOVI STADION: / 'Procjenjujemo da će koštati oko 60 milijuna eura...'

Iz kluba su objavili da bi takav stadion za 34 tisuće gledatelja mogao biti gotov za tri godine

10.4.2021.
10:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nogometni prvak Hrvatske zagrebački Dinamo u subotu je na svojoj stranici pokazao kako smatraju da bi trebao izgledati stadion na kojemu će igrati Modri.

"Proteklih godina u više navrata naglašavali smo potrebu da klub ima novi moderan stadion koji će Dinamovu budućnost podići na još višu razinu. Pri tome je naglašeno da želimo stadion u Maksimiru, na mjestu gdje se stvarala klupska povijest i gdje je na tisuće navijača slavilo pobjede, tugovalo zbog poraza i gdje je u zamrznutim sekvencama legendarnih pobjeda zapisana sva emocija koju navijačice i navijači Dinama osjećaju za svoj klub," objavio je klub na svojoj web stranici i društvenim mrežama.

Tri godine i 60 milijuna eura

Vizualni izgleda stadiona napravio je hrvatski arhitekt Otto Barić, a Dinamo je objavio nekoliko fotografija i osnovne podatke o potencijalnom stadionu na mjestu sadašnjeg Maksimira koji se nalazi u derutnom stanju.

Novi Dinamov stadion primao bi 34.000 gledatelja. Sva mjesta na stadionu bila bi sjedeća i natkrivena, a previđen je i fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever.

"Procjenjujemo da je cijena izgradnje ovakvog stadiona oko 60 milijuna eura, a realizirati se može u roku tri godine," poručili su iz kluba dodavši kako u izgradnji novog stadiona žele sudjelovati sa strateškim partnerom Gradom Zagrebom.

Dinamo je poručio da u izgradnji novog stadiona želi sudjelovati s gradom Zagrebom, njihovim "strateškim partnerom u projektu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na kraju svojeg priopćenja Dinamo je pozvao sve svoje navijače da ga podrže u "težnji za pokretanjem aktivnosti" oko izgradnje novog doma Modrih.

"Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koje će kroz arhitektonski natječaj, odabir idejnog rješenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela financiranja i naposljetku kroz izgradnju modernog Dinamova doma, zasigurno podići klub na višu razinu i učiniti ga još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili", poručuju iz kluba.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali