Ivica Olić jednom rečenicom opisao veliku tugu hrvatskog nogometa

'Trebali bismo se dogovoriti da Hrvatska u St. Gallenu igra kvalifikacije za Europsko prvenstvo', rekao je Ivica Olić nakon utakmice protiv Švicarske i podsjetio na tužnu stvarnost našeg nogometa.

6.3.2014.
8:22
VOYO logo

Ivica Olić bio je s dva gola junak Hrvatske u St. Gallenu. U prvom je dijelu iskoristio jednu pogrešku domaće obrane i iz blizine ugurao loptu u mrežu, dok je u nastavku sjajno pogodio suprotni kut vratara Benaglija.

"Prije svega mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali kao ekipa, to je izbornik od nas tražio. Prvo poluvrijeme je bilo loše, što je u neku ruku i logično jer neki naši igrači još nisu počeli ni igrati u svojim ligama i trebalo im je vremena da se prilagode na terenu. Drago mi je da smo pokazali da možemo igrati protiv reprezentacija kao što je Švicarska koja je jedna od najboljih u Europi", rekao je Olić i naglasio što treba popraviti u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo imati bržu tranziciju prema naprijed, upravo nas je tako Švicarska i dobila u Splitu. Izbornik također ne želi da forsiramo centaršuteve, osim ako nije dobra prilika."

Junak na drugoj strani bio je Josip Drmić, Hrvat koji nastupa za Švicarsku i baš je on Subašiću zabio oba pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/1MqgETd5mPs

"Znam Drmića iz Bundeslige i jako mi je žao što igra za Švicarsku. Radi se o jednom izvrsnom igraču i jako mi je što nije izabrao Hrvatsku. Bio bi to veliki dobitak za nas u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su na malenom stadionu u St. Gallenu igrali u kazališnoj atmosferi, ali čak i tamo su znatno glasniji od domaćina bili hrvatski navijači, njih oko osam tisuća. Ola je poslije utakmice napola u šali ponudio zanimljivo riješenje, i otkrio koliko je zapravo svlačionica pogođena narušenim odnosima u hrvatskom nogometu.

"Sjajno je bilo igrati ovdje u St. Gallenu. Mi smo se šalili kad smo izašli na teren zajedno s predsjednikom da bismo se trebali dogovoriti da se ovdje igraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo", opisao je Olić kako je atmosfera na AFG Areni djelovala na igrače i predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo