IVAN VARGIĆ O KIKSU PROTIV DINAMA: / "Nisam htio ispasti 'papak' i izbiti je u aut"

Image

I dok poraz od Dinama još uvijek odzvanja u glavama igrača, trenera Rijeke Matjaža Keka i njegove izabranike u subotu na Rujevici čeka još jedan veliki ispit.

24.2.2016.
19:11
VOYO logo

Utakmice protiv Hajduka često su u prošlosti odlučivale o daljnjoj utrci za mogućnost osvajanja naslova prvaka u utrci s Dinamom, a tenzije uoči i oko dvoboja znale su biti prilično visoke.

Vratar Rijeke Ivan Vargić nakon lošije partije protiv Dinama u Maksimiru, u kojoj je bio svojevrsni tragičar zbog onog nesmotrenog dodavanja Soudaniju u vlastitom petercu, sada gleda prema suboti i Splićanima, utakmici iskupljenja za Riječane i ispiranja gorkog okusa poraza koji je rastužio navijače Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaboravimo Maksimir i pokažimo da nismo tu gdje jesmo"

"Trebamo što prije zaboraviti ovo što se dogodilo u Maksimiru, spremiti se što bolje, zabiti gol više od Hajduka i pokazati da nismo tu gdje jesmo bez veze. A našim navijačima obećajemo da će se ponovno veseliti zbog nas. Zahvaljujemo im se na podršci u Zagrebu i poručujemo da zaborave naš nastup protiv Dinama", počinje svoju priču Ivan Vargić isprikom Armadi koja je u velikom broju došla na Maksimir. Derbi protiv Dinama za Rijeku bila je šansa da zasjedne na vrh prvoligaškog poretka, ali momčad koja je do tog sraza oduševila ove sezone u HNL-u, doživjela je debakl u kojem se Vargićeva pogreška najviše pamti.

"Najviše se pamti kad su pogreške kod vratara najosjetljivije i najuočljivije. Sad kad su se emocije malo slegnule, da sam kojim slučajem loptu izbio u aut ili u teren, ne bi o tome nitko ništa pričao. Ovako je to isplivalo u prvi plan. To je bila moja odluka koja je očito bila pogrešna. Ne znam što bih rekao na to. Bila je pogreška, dobili smo gol, nema tu nikakvih opravdanja. Spominje se nekakva moja nonšalancija, ali jednostavno u tom trenutku nisam vidio drugo rješenje. Nisam htio ispasti, kako se ono kaže, papak i izbiti je u aut. Htio sam naći neko drugo rješenje koje bi postavilo igru za novi napad", iskreno progovara Vargić i završava priču oko svoje pogreške:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću reći što mi je trener kazao u svlačionici"

"Žao mi je zbog nje, žao mi je i zbog prva dva gola koje smo dobili, na kraju se pamti rezultat 3:0 za Dinamo. Ne bih sad iznosio u medije što mi je trener kazao zbog pogreške. Ono što mogu reći je da će me trener Kek znati pripremiti za sljedeće utakmice. Stvari u svlačionici neka ostanu između nas. Na kraju krajeva, čekaju nas novi izazovi. Bolje da jednom izgubimo 3:0 nego li tri puta po jedan nula".

Veći dio medija i nogometne javnosti smatra da je ovim porazom gotova riječka utrka za naslov prvaka s Dinamom. Hrvatski prvak sad ima 51 bod, pet bodova više od drugoplasirane Rijeke i bolji raspored. Rijeku nakon Hajduka čeka ogled sa Splitom, protivnikom Dinama u nadolazećem 24. kolu, dok Modri u 25. kolu idu na megdan Istri 1961. Znači, apsolutno sve ide u korist zagrebačkom sastavu u sljedeća dva kola u kojima bi Modri mogli povećati svoju prednost. Ali, u gradu na Riječini bijeloj zastavi nema mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne trebamo gledati Dinamo. Trebamo gledati samo sebe. Idemo do kraja pokušati što više pobjeđivati i rezultat će doći. Mislim da smo ove sezone odigrali jako dobre derbije s Dinamom i Hajdukom, malo smo kiksali sa ekipama iz donjeg dijela tablice, a to nam se ne smije događati ako želimo nešto više u prvenstvu. Ima još puno do kraja, 39 bodova je još u igri i matematika sama govori jako puno. Možemo stići Dinamo i idemo to pokušati ostvariti. Sve u svemu, pokazali smo dobru igru i zadovoljan sam rezultatima Rijeke i svojim izdanjima u dosadašnjem tijeku prvenstva".

Lovi nastup u Francuskoj

Vargić će u narednim utakmicama morati biti na većem nivou nego što je to bio slučaj u zagrebačkom srazu, a igrao je toplo - hladno i u nekim ranijim utakmicama. EURO se bliži, a Vargić se nada kako će i on biti jedan od onih koji bi mogli vidjeti skup najbolji europskih selekcija. Do sad je imao povjerenje izbornika Ante Čačića koji ga je pozivao u reprezentaciju u dvije službene utakmice u svojem mandatu na klupi Vatrenih, povjerenje je imao i kod bivšeg izbornika Nike Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Doduše, Vargić nije zaigrao niti u jednoj utakmici eurokvalifikacijskog ciklusa za Francusku. Jedine minute u kockastom dresu sakupio je u prijateljskim ogledima protiv Argentine na Boleyn Groundu u studenom 2014. godine, te protiv Rusije, posljednjem ogledu Vatrenih odigranom prije nešto više od tri mjeseca u Rostovu na Donu.

"Svakom igraču san je otići na Europsko i Svjetsko prvenstvo, pa tako i meni. Ali, moje je da svojim igrama na terenu pokažem da zaslužujem poziv", ističe riječki vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno ispred njega u reprezentaciji je, uz vratarsku jedinicu Danijela Subašića, i golman Hajduka Lovre Kalinić, kojeg ističe kao jedno od najjačih oružja Bijelih.

"Kalinić i taj momčadski duh je ono što ćemo morati pobijediti. Iako neće igrati Sušić koji ih je vukao u dosadašnjem dijelu sezone i koji je njihov najbolji igrač, neće biti lako doći do bodova protiv Hajduka. Njihov momčadski duh je njihovo najjače oružje", završio je Vargić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo