IVAN RAKITIĆ ISPRED SVIH: / Evo koliko hrvatski veznjak znači Barceloninoj nogometnoj momčadi, iza njega su i Messi i Suarez

Image
Foto: AFP

Hrvatski as se prilično istaknuo u sezoni u kojoj su Barcelonini nogometaši osvojili dvostruku krunu

22.5.2018.
22:37
AFP
VOYO logo

Nogometaši Barcelone sezonu su okončali osvajanjem španjolskog prvenstva i Kupa kralja. Sezona 2017/18 bila je i četvrta koju je u dresu najjačeg katalonskog nogometnog kolektiva proveo i veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić, a dva osvojena naslova u ovoj sezoni znače i da je s klubom osvojio ukupno jedanaest trofeja.

Doprinos koji je kroz sve odigrane utakmice za Barcelonu u ovoj sezoni ostvario Rakitić mjeri se puno više u odnosu na njegova četiri pogotka i pet asistencija. Koliko mu vjeruje trener momčadi Ernesto Valverde možda će najbolje reći i ovi podaci koje je putem Twittera klub pustio u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše utakmica

Ivan Rakitić je Barcelonin nogometaš koji je ove sezone odigrao najviše utakmica za klub, ukupno 55. Jednu manje odigrao je Lionel Messi, dok je treće mjesto na toj listi zauzeo Luis Suarez s 51 nastupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoko je Rakitić i u još nekim kategorijama. Članom udarne momčadi bio je u 46 navrata. Najviše puta u početnih jedanaest našao se Suarez, tri puta više u odnosu na hrvatskog veznjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, tek su prva zvijezda kluba Lionel Messi, omiljeni mu suigrač u napadu Suarez i vratar momčadi Marc-André ter Stegen odigrali više minuta od Rakitića u tek završenoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekorder

Valja podsjetiti da je Rakitić prije otprilike mjesec dana pohvaljen klupskim službenim kanalima komuniciranja - Otkad je stigao u klub pred sezonu 2014/15 Barcelona je igrala u sedam utakmica finala: četiri u Kupu kralja, jednu u Ligi prvaka, jednu u UEFA-inom Superkupu i jednu na Svjetskom klupsku prvenstvu.

U svakoj od tih utakmica Rakitić je imao istaknuto mjesto u Barceloninoj postavi, a u svakoj od njih slavio je pobjedu što ga s obzirom na broj nastupa u finalima i pobjedama u njima čini rekorderom u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo