'Ako netko nije vjerovao u ovo...' / Ivan Rakitić briljirao nakon osvajanja Europske lige i pokazao tko je šef u svlačionici Seville

Image
Image

'Ako netko nije vjerovao u ovo, onda neka niti ne ulazi u autobus. Ovdje nije bilo nikakve sumnje'

1.6.2023.
10:38
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji je u srijedu sa Sevillom osvojio Europsku ligu, rekao je da je njegova momčad imala tešku sezonu ali je vjerovala u osvajanje trofeja.

"Ako netko nije vjerovao u ovo, onda neka niti ne ulazi u autobus. Ovdje nije bilo nikakve sumnje", izjavio je 35-godišnji Rakitić, jedan od kapetana Seville, po završetku utakmice. Tom izjavom pokazao se kao apsolutni šef svlačionice Seville i autoriet, što i je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAKITIĆ ZAPALIO INTERNET /

'Navijali smo za Sevillu zbog njega. Jedan je od najpodcjenjenijih igrača ikad, a živuća legenda'

Image
Foto: Sofascore
Image
Foto: Sofascore

Sofascore

Sevilla je u Budimipešti pobijedila Romu u finalu boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je rezultat bio 1-1.

"Iza nas je izuzetno teško razdoblje ali doista smo vjerovali da možemo osvojiti ovaj naslov. S obzirom kako smo do njega stigli, ovo je najbolja ekipa koja je ikad osvojila Europsku ligu", rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla se tijekom prvog dijela sezone nalazila u zoni ispadanja iz prve španjolske lige, no u ožujku je pod vodstvom novog trenera Jose Luisa Mendilibara počela pobjeđivati popevši se na jedanaesto mjesto dok je u Europskoj ligi svladala Manchester United, Juventus i Romu.

"Čak je i pehar zadovoljan što se vraća u Sevillu", napomenuo je Rakitić koji je ovo natjecanje bio osvojio i 2014. Sevilla je tada također na jedanaesterce bila bolja od Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub iz južne pokrajine Andaluzije sedmi je put osvojio Europsku ligu, čime je rekorder.

Rakitić i kapetan Jesus Navas, 37-godišnji desni bek s preko 650 nastupa za Sevillu, zajedno su podigli pehar na sredini terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je Navas bio produžio ugovor sa Sevillom, a ja dobio priliku uputiti mu nekoliko riječi, rekao sam mu da je upravo zajedničko podizanje pehara ono što obojici nedostaje", rekao je.

"Ja sam se vratio u Sevillu kako bih s njim podigao pehar. Bilo je to i više nego zasluženo", dodao je Rakitić, stranac s najviše nastupa u povijesti Seville, i nekadašnji igrač Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić, koji je tijekom raspucavanja jedanaesteraca bio precizan, odigrao je 51 utakmicu ove sezone upisavši šest asistencija i zabivši dva gola.

Rekao je da su se stariji igrači poput njega pokazali važnima u osvajanju novog europskog naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji nam kažu da smo stari, ili nešto slično, sada bi trebali pojesti svoje riječi. Eto nas opet ovdje, na postolju. Jesus, Papu, Fernando i ja zajedno gotovo da imamo 150 godina. Ali opet smo ovdje i to zasluženo", istaknuo je.

Rakitić je prilikom primanja pehara imao zavezanu hrvatsku zastavu oko pojasa, a također i dres s imenom svog bivšeg suigrača Sergija Rica, 29-godišnjeg vratara PSG-a koji se oporavlja u bolnici nakon što ga je konj udario kopitom u glavu tijekom jednog događaja u Andaluziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Seville će u četvrtak navečer proći središtem svog grada s peharom kako bi s navijačima proslavili pobjedu. Na ulicama španjolskog grada očekuju se deseci tisuća ljudi.

"Ova grupa igrača, ovaj klub i navijači...To je euforija. Pozivamo sve na proslavu, neka se čitava Sevilla 'zapali'. Ovo je doista jedinstven osjećaj", izjavio je Rakitić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla je primila brojne čestitke, među kojima i one od drugih španjolskih klubova. Španjolska bi iduće sezone trebala imati osam klubova u europskim natjecanjima, od čega će njih pet nastupiti u Ligi prvaka.

Španjolski klubovi su u posljednjih 14 godina osvojili Europsku ligu 9 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo