IVAN KLASNIĆ IMA PORUKU KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: / Ostvari li se njegova prognoza bit će to senzacionalno

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Klasnić je za Hrvatsku nastupao od 2004. do 2011. godine

11.7.2018.
16:39
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Koliko je kvalitetan napadač Ivan Klasnić pri vrhuncu svoje karijere bio najbolje će posvjedočiti podatak da ga je Rudi Völler u mandatu u kojem je obnašao dužnost izbornika njemačke nogometne reprezentacije pozvao da bude dio Elfa. Prilika je to koju je u Hamburgu prije 38 godina rođeni Hrvat odbio, opredijelio se za Vatrene i bio napadač hrvatske izabrane vrste od 2004. do 2011. godine, član momčadi koje su nastupale na europskim smotrama (2004. i 2008.) te svjetskoj (2006.) kojoj je domaćin bila Njemačka.

Danas je Klasnić navijač Hrvatske koji će sigurno testirati svoje glasnice kada u 20 sati započene polufinalni ogled Svjetskog prvenstva, odnosno susret između Vatrenih i Engleske. Oduševljen je onime što mu sunarodnjaci u Rusiji pokazuju, kazao je za Sport1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacionalan uspjeh

"To je senzacionalno, to da tako mala zemlja poput Hrvatske nastupa u polufinalu Svjetskog prvenstva. Kapa dolje za uspjeh koji nitko nije očekivao. Premda smo jednim okom gledali prema naprijed nakon što je na suveren način pokorena skupina. Ako ne osvojimo naslov ove godine, nećemo nikada", veli napadač koji je najdublji trag ostavio u Werderu s kojim je u sezoni 2003/04 osvojio dvostruku krunu u Njemačkoj pogodivši trinaest puta u Bundesligi (uz jedanaest asistencija) i najviše za klub (šest u isto toliko utakmica) u DFB-Pokalu.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

16.06.2008, Stadion Worthersee, Klagenfurt, Austria - Treca utakmica Hrvatske reprezentacije na EURO 2008. protiv reprezentacije Poljske. Hrvatska je u skupini B sa reprezentacijama Austrijom, Njemackom i Poljskom. Ivan Klasnic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Za nacionalnu momčad Klasnić je nastupio u 41 utakmici. Zabio je dvanaest golova. O dosadašnjem hodu Hrvatske kroz SP kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prve tri utakmice bile su senzacionalne. Za osminu finala i četvrtfinale sam se nadao da to možemo riješiti u 90 minuta."

'Vraćamo se kućama'

Podsjetio je Klasnić i da su neke nogometne sile poput Njemačke, Španjolske i Brazila već kod kuće, a u najavi susreta sa Engleskom kazao da je to 'velika utakmica' i šalje prijeteću poruku suparniku Hrvatske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da su sretni što su sa tako mladom momčadi stigli do polufinala. Igraju dobar nogomet. Ali, nisu još pobijedili u utakmici, a navijači im pjevaju 'nogomet se vraća kući'. Možda će nakon utakmice morati pjevati 'vraćamo se kućama'. Hrvatska se ne smije podcijeniti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo