ISTRAGA USKOK-A: / Upitan i transfer Matea Kovačića u Real Madrid

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

USKOK je jučer proširio istragu za izvlačenje dodatnih gotovo 70 milijuna kuna iz GNK Dinama putem fiktivnih računa i preko off shore tvrtki.

9.2.2016.
12:21
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prema tim fiktivnim ugovorima, dogovoreno je da pojedini igrači imaju pravo na 50 posto budućeg transfera, a riječ je o novcu koji je u stvarnosti trebao pripasti Dinamu. No umjesto da ide u Dinamo, išao je na račune spomenutih poduzeća te, kako sumnja USKOK, natrag obitelji Mamić.

Tako je USKOK, na temelju rezultata provedenih izvida i kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, donio rješenje o provođenju istrage protiv sedmorice hrvatskih državljana (1959., 1959., 1982., 1970., 1968., 1971. i 1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Nikky Vuksan nazočio Kovačićevom potpisivanju ugovora s Real Madridom

Nikky Vuksan, menadžer koji je, uz Marija Mamića, nazočio potpisivanju transfera Mate Kovačića iz Intera u Real Madrid u visini 29 milijuna eura, bio je među osobama kojima je policija pokucala na vrata u studenom prošle godine. Tada mu je pretražena kuća i izuzeti su neki dokumenti, ali Vuksan nije bio uhićen. No bio je na popisu svjedoka, i to onih s kojima je Mariju Mamiću nakon izlaska iz istražnog zatvora uz jamčevinu bilo zabranjeno komunicirati, piše Večernji list.

Dao iskaz istražiteljima

U međuvremenu Vuksan je, prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Večernji list, prošli tjedan dao iskaz istražiteljima, a s obzirom na to sada se može samo nagađati je li ono što je iskazao razlog proširenja istrage i protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražuju se i novi transferi

USKOK istražuje i nove transfere, a kako je se sve navedeno događalo od prosinca 2007. do prosinca 2015., što bi značilo da su proširenjem istrage obuhvaćeni transferi igrača koji su iz Dinama otišli nakon 2011. Među takvima je i Mateo Kovačić, koji je iz Dinama 2013. prvo otišao u milanski Inter za 11 milijuna eura, prema podacima s Transfer Markta, da bi potom u kolovozu 2015. iz Intera prešao u Real Madrid za 29 milijuna eura.

USKOK je u dosadašnjoj istrazi protiv obitelji Mamić pročešljao transfere 30-ak nogometaša, među kojima su i Dejan Lovren, Luka Modrić, Ante Ćorić, Mario Mandžukić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike