ISTRA 1961 NASTAVLJA BORBU ZA SPAS: / 'Najveći neprijatelj u ovom trenutku je vrijeme koje nemilo curi'

Image
Foto: PIXSELL

"Učiniti ćemo sve što je u našoj moći da spasimo Klub", rekao je gradonačelnik Pule

7.3.2018.
11:13
PIXSELL
VOYO logo

Navijače hrvatskog prvoligaša Istre 1961 očekuju otvaranje stečajnog postupka kojeg je svojim nesavjesnim poslovanjem prouzročio predstavnik većinskih vlasnika Michael Glover.

ISTRA 1961 USPRKOS PROBLEMIMA DOVODI POJAČANJA: Iz turskog prvoligaša stiže napadački dvojac, a tu je i srpski stoper

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u veoma teškoj situaciji, klub se uspijeva održavati na nogama zahvaljujući treneru Darku Raiću-Sudaru i nekolicini entuzijastičnih igrača koji su pristali igrati za manju svotu novaca kako bi Istra nastavila postojati i izbjegla kazne.

Spašavanje Istre 1961

Klub je operativno preuzeo Darko Podnar koji je u nekoliko mjeseci pokušao spasiti što se spasiti da, ali do današnjeg dana rješenje se nije pronašlo, piše Regional Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je želju za preuzimanje Istre iskazao dalmatinski poduzetnik Slavko Gotovac, a iz Grada Pule sve su pokušavali sa svojim zakonskim mogućnostima manjinskog vlasnika pronaći način na koji bi spasio klub od gašenja.

KAŠTELANSKI PODUZETNIK I SPASITELJ ISTRE IMA VELIKE PLANOVE: ‘Izgradit ću u Puli ono što mi nisu dali u mojim Kaštelima’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovac je napomenuo kako je s gradom Pulom imao konstruktivne razgovore, ali da njegov problem nisu oni već Glover koji traži preveliki iznos (odbio je 50 tisuća dolara za otkup dionica i dugova).

"Puno sastanaka je odrađeno sa mnogima koji su iskazali interes"

Gradonačelnik Pule Boris Miletić za Regional Express govorio je o trenutačnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno sastanaka je odrađeno sa mnogima koji su iskazali interes za preuzimanje većinskog paketa dionica u klubu. Istina, razgovori sa g. Gotovcem su konstantni i najdulje traju. Međutim, od početne ideje koju je g. Gotovac iznio glede preuzimanja i održivog financiranja kluba, u operativnom smislu nije se previše odmaklo", rekao je Miletić i nastavio:

"Najveći neprijatelj u ovom trenutku je vrijeme koje nemilo curi i ima ga sve manje. To je najveći izazov, jer više puta sam ponovio, proračunski obveznici ne mogu plaćati višemilijunske (cca. 15 mil kn) dubioze većinski privatnog nogometnog kluba. Ali, ne odustajemo do posljednjeg trenutka, kao što sam više puta rekao, učiniti ćemo sve što je u našoj moći da spasimo Klub. Naravno, u skladu sa zakonom i ovlastima", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo