ISTRA 1961 - GORICA 0-2: / Goričani potvrdili status najugodnijeg iznenađenja nove sezone hrvatskog prvenstva

Image
Foto: PIXSELL

Kolo će završiti derbijem u Maksimiru, gdje od 21 sat Dinamo dočekuje Rijeku

2.9.2018.
20:33
PIXSELL
VOYO logo

U utakmici 6. kola Prve HNL, nogometaši Gorice su kao gosti pobijedili pulsku Istru 1961 sa 2-0 (0-0) te još jednom potvrdili status najugodnijeg iznenađenja nove sezone hrvatskog prvenstva. Goricu su do treće ovosezonske pobjede svojim pogocima doveli Joey Suk (74) i Lukasz Zwolinski (78).

Osijek je na čelu sa 13 bodova iz šest utakmica, a isti broj bodova ima i Dinamo uz utakmicu manje. Rijeka je treća sa 11 bodova, a po 10 imaju Lokomotiva i Gorica. Istra 1961 je sa dva boda predzadnja, a deseti Rudeš ima jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo će završiti derbijem u Maksimiru, gdje od 21 sat Dinamo dočekuje Rijeku.

Istra bolja u prvom poluvremenu

Istra 1961 je u prvom poluvremenu bila bolja momčad, ali domaći igrači nikako nisu uspjevali pronaći način kako svladati vratara Gorice Kristijana Kahlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi prvoligaš se odlučio čekati svoju priliku iz kontranapada, a čekanje je urodilo plodom u završnici dvoboja. Trener Goričana Sergej Jakirović u 63. minuti je u igru ubacio Nizozemca Joeyja Suka, što se u 74. minuti pokazao kao pravi potez, jer je upravo iskusni vezni igrač postigao vodeći pogodak. Udarac iz kuta izveo je Matija Špičić, a Suk je neometan sa pet metara glavom poslao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peti gol sezone

Samo četiri minute poslije Atiemwen je iskoristio neopreznost domaćeg lijevog braniča Petra Rubića, došao mu iza leđa u punom sprintu i odnio loptu. Pratio ga je Lukasz Zwolinski, kojemu je Nigerijac pravovremeno uputio loptu, a Poljaku je samo ostalo uklizati i poslati loptu u nebranjenu mrežu. Zwolinskom je to već peti pogodak u ovoj sezoni kojim je opet zasjeo na čelo ljestvice strijelaca.

Utakmicu na pulskom stadionu Aldo Drosina pratilo je oko 1700 gledatelja, a sudio je Goran Gabrilo iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo