ISTI INSPEKTOR, A DVIJE RAZLIČITE ODLUKE: / Nastala je prava pomutnja zbog nevjerojatne situacije s maksimirskim stadionom

Image
Foto: PIXSELL

HNS za utakmicu sa Španjolskom u Ligi nacija ne prodaje ulaznice za tribinu Zapad gore, ali Dinamo da za - Spartak

31.10.2018.
12:59
PIXSELL
VOYO logo

Neobična situacija na Maksimiru. Dakle, prema pisanju Sportskih novosti došlo je do pomutnje koju je, kako je to autor teksta istaknuo, "najednostavnije bilo riješiti - novim stadionom. HNS za utakmicu sa Španjolskom u Ligi nacija ne prodaje ulaznice za tribinu Zapad gore i razlog tomu je zaključak UEFA-ine inspekcije koji kaže da tribina ne zadovoljava uvjete.

A nakon toga klub je izvjestio kako od petka Dinamo prodaje ulaznice za utakmicu sa Spartakom i kako se mogu kupiti karte i za - Zapad gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO OBJAVIO CIJENE ULAZNICA, ALI I UPOZORENJE NAVIJAČIMA: Kartu u pretprodaji možete kupiti već u petak, evo pošto su

'Zašto dvostruki kriteriji?'

"Zašto dvostruki kriteriji, zašto ta tribina za jednu utakmicu ima dobre uvjete, a za drugu ih nema? Dvije utakmice na europskoj razini koje se igraju u razmaku od samo tjedan dana? Da stvar bude bolja i nevjerojatnija, tribinu je, kao i čitav stadion, pregledavao jedan te isti inspektor i pisao isto izvješće, nisu to dva različita mišljenja, niti različiti kriteriji uvjeta.

Kako god, ta je odluka izazvala pomutnju u javnosti, pa i u nogometnim krugovima, no ono što smo neslužbeno doznali jest da tribina ima uporabnu dozvolu i da nema nikakvih 'papirnatih prepreka' da ne bude otvorena", piše novinar SN-a koji već godinama prati Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

28.08.2018., stadion u Maksimiru, Zagreb - Liga prvaka, play-off, uzvratna utakmica, GNK Dinamo - Young Boys. Izet Hajrovic Photo: Marko Prpic/PIXSELL

'Problem je, navodno, nedovoljan broj toaleta i neki slični 'propusti'

"Problem je, navodno, nedovoljan broj toaleta i neki slični “propusti”, ali nije to nešto što bi ometalo otvaranje tribine", ističu Sportske. Također, Zapad gore bio je u funkciji na utakmicama s Young Boysima i Fenerbahčeom, bez ikakvih zamjerki.

I ne samo to, bila je ta tribina puna i prije godinu dana na utakmici Hrvatske i Grčke kad ju je HNS naknadno pustio u prodaju. Što se promijenilo u ovih godinu dana na stadionu koji je stao u vremenu da je HNS promijenio mišljenje? Pita se novinar i javnost?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tribinu Zapad gore držat ćemo u pričuvi i aktivirati po odluci IO'

"Tribinu Zapad gore držat ćemo u pričuvi i aktivirati po odluci Izvršnog odbora ako stadion bude rasprodan. Razlog za to je između ostalog taj što smatramo da je ta tribina najmanje komforna za gledatelje, a njeno korištenje zahtijeva veliki broj različitih organizacijskih mjera. Tribina se može koristiti, na isti način smo pripremali i utakmicu protiv Grčke, a kada se pokazalo da bi stadion mogao biti u potpunosti rasprodan, otvorila se i tribina Zapad gore, tako da se tih 3000 ulaznica na kraju rasprodalo", kazao je glasnogovornik Saveza Tomislav Pacak.

Vrijedi spomenuti kako u petak, 2. studenog, počinje pretprodaja ulaznica za utakmicu 4. kola skupine D Europske lige protiv Spartaka iz Trnave, momčadi koju su modri na gostovanju prošlog tjedna pobijedili nakon preokreta 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato, sjeverna tribina zbog UEFA-ine kazne bit će zatvorena za gledatelje, Jug je namijenjen gostujućim navijačima pa će u (pret)prodaji biti samo Istok te Zapad, gore i dolje. Dinamo je navedeno objavio na svojoj službenoj web stranici.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

CIJENE ULAZNICA U PRETPRODAJI (2. - 7.11.)

Tribina istok 50kn

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribina zapad dolje 70kn

Tribina zapad gore 50kn

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice za tribinu Jug namijenjene ISKLJUČIVO navijačima gostujućeg kluba nisu u prodaji - prodaja isključivo preko Spartak Trnava FC.

CIJENE ULAZNICA NA DAN UTAKMICE (8.11.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribina istok 70kn

Tribina zapad dolje 100kn

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribina zapad gore 70kn

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo