IRSKA POGOTKOM ITALIJI U 85. MINUTI PO PRVI PUTA U POVIJESTI IZBORILA OSMINU FINALA EURA: / Nainggolan golčinom izbacio Švedsku

Image
Foto: AFP, PHILIPPE LOPEZ

Utakmicama u skupini E između Italije i Irske i Švedske i Belgije završena je prva faza natjecanja na Euru. Irska je pogotkom Bradyja u 85.

22.6.2016.
22:38
AFP, PHILIPPE LOPEZ
VOYO logo

ITALIJA - IRSKA 0:1

ITALIJA: Sirigu, De Sciglio, Ogbonna, Zaza, Florenzi, Thiago Motta, Immobile, Sturaro, Barzagli, Bonucci, Bernardeschi

IRSKA: Randolph, Coleman, Keogh, McCarthy, Long, McClean, Duffy, Hendrick, Ward, Brady, Murphy

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠVEDSKA - BELGIJA 0:1

ŠVEDSKA: Isaksson, E. Johansson, Granqvist, M. Olsson, Forsberg, S. Larsson, Ekdal, Källström, Ibrahimović, Berg, Lindelöf

BELGIJA: Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Nainggolan, Vertonghen, Witsel, De Bruyne, R. Lukaku, Hazard, Carrasco, Meunier

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irska je ostvarila svoj cilj na ovom Euru. Nakon što je ranije tri puta ispadala s prvenstva već nakon grupne faze natjecanja, ovoga puta uspjeli su preživjeti natjecanje po skupinama. I to na kakav način. Pogotkom Bradyja u 85. minuti susreta protiv velike Italije, momčadi koja je na ovom turniru pokazala snagu, ali koja se suprostavila Irskoj sa šarenom momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Italije Antonio Conte odlučio je izrotirati više od pola sastava svoje momčadi, ali formacija 3-5-2 ostala je ista. Irci su se odmah postavili napadački, iako njihova formacija to nije sugerirala na prvi pogled. McClean, Hendrick, Brady, Murphy i Long predvodili su njihov napada u srijedu navečer u Lilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, iako su napadali Irci nikako nisu mogli zabiti gol. Isto kao i Italija koja je bilo poprilično rezervirana u ovom srazu. Najveću šansu na susretu Irska je imala u 84. minuti. Hoolahan je imao mat situaciju ispred Sirigua, ali talijanski golman je to obranio. Prije toga, u nezanimljivom prvom poluvremenu jedinu gol-šansu imali su Irci u 21. minuti. Nakon kornera Daryl Murphy glavom gađa pod samu gredu, ali vratar Salvatore Sirigu to brani.

Insigne pogodio vratnicu

Vrijedi još spomenuti situaciju iz 44. minute kada su Irci tražili penal. Bernardeschi je oborio Jamesa McCleana u kaznenom prostoru, ali rumunjski sudac Haţegan ostao je nijem. I u nastavku su Irci pokazivali više inicijative, ali sve je to bilo jalovo i bez prave ideje. Dapače, do same završnice jedine opasne situacije kreirali su Talijani. Prvo je u 53. minuti volej Zaze sa 14 metara završio preko gola, a u 77. Insigne nakon solo prodora sa 18 metara pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brady junak Irske

Irski navijači koji su ovaj susret na stadionu Pierre Mauroya u Lilleu pratili u velikom broju, primili su se za glavu, misleći kako je propuštena velika šansa za taj povijesni korak dalje, plasman u nokaut fazu natjecanja. Međutim, samo minutu poslije, Robbie Brady bacio je irske navijače u trans sa svojim golom vrijednim osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radja Nainggolan izbacio Švedsku

Nogometaši Belgije s minimalnih su 1-0 svladali Švedsku koja je tim porazom završila natjecanja na Europskom prvenstvu u Francuskoj, gdje je svoje posljednje minute u reprezentativnom dresu odigrao jedan od najboljih svjetskih nogometaša, 34-godišnji Zlatan Ibrahimović koji je ostao bez pogotka na svom oproštajnom velikom natjecanju.

Šveđani prekinuli sramotu

Šveđani su u petoj minuti utakmice protiv Belgije uputili prvi udarac u okvir vrata svojih suparnika, nakon 185 minuta igre na turniru. Učinio je to Berg, ali je sjajno reagirao belgijski vratar Thibaut Curtois i izvadio loptu iz lijevog kuta. Do kraja prvog dijela još su samo Ibrahimović na jednoj te belgijski branič Thomas Meunier na drugoj strani uputili obečavajuće udarce koji su prošli blizu vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVAKVO ŠTO SE NE PAMTI: /

Velikoj švedskoj sramoti na Euru napokon je došao - kraj!

Image
OVAKVO ŠTO SE NE PAMTI: /

Velikoj švedskoj sramoti na Euru napokon je došao - kraj!

Isaksson držao Švedsku u igri za osminu finala

Drugi dio je donio više uzbuđenja i konretnije prijetnje Belgije kako je utakmica odmicala i Šveđani ostavljali sve više prostora za brze kontranapade momčadi Marca Wilmotsa. Samo zahvaljujući iskusnom vrataru Andreasu Isakssonu, Švedska je do 84. minute još uvijek bila u igri za plasman u drugi krug.

Isaksson je u 66. minuti obranio snažan i precizan udarac Kevina de Bruynea s ruba kaznenog prostora, a sedam minuta poslije izašao je kao pobjednik iz izravnog dvoboja s Romeluom Lukakukom, kad je belgijski napadač povukao kontranapad. Minutu poslije Lukaku je svladao Isakssona, ali je opravdano dosuđeno zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radja Nainggolan oduševio golčinom

U 84. minuti ni Isaksson nije mogao zaustaviti gromovit udarac Radje Nainggolana s 25 metara, kojim je Belgija došla do vodstva koje je bez poteškoća do kraja dvoboja i održala. Uz Ibrahimovića, svoju reprezentativnu karijeru su utakmicom u Nici završila još dvojica švedskih veterana, 33-godišnji veznjak Kim Kaellstroem i 34-godišnji vratar Andreas Isaksson.

Belgija će u osmini finala na Mađarsku koja je jedno od najugodnijih iznenađenja ovog Eura. Nema sumnje, momčad Marca Wilmotsa će u taj dvoboj ući u statusu velikog favorita, a osvajanjem drugog mjesta ušli su u gornji, nominalno lakši dio ždrijeba u kojem se najopasnijim suparnicima doimaju Hrvatska i Portugal, suparnici u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


Skupina E - 3. kolo Italija - Rep. Irska 0-1 Švedska - Belgija 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo