'Bit će savršeno ako Srbi izgube!' A Srbi izgubili!

Igor Štimac blistao je nakon nove pobjede Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

16.10.2012.
23:11
VOYO logo

Unatoč okolnostima koje ga ne čine baš najomiljenijim Hrvatom, Igor Štimac je rezultatima i igrom svoje Hrvatske nakon četiri utakmice novog ciklusa za SP, u Osijeku ponovno probudio kult reprezentacije. Naši su igrali sjajno, i šteta da premoć koju su imali nad Walesom nisu okrunili s više pogodaka u mreži gostiju.

"Ja bih rekao da smo u potpunosti ostvarili zadane ciljeve, sad tek možemo žaliti zbog Vidinog pokušaja glavom protiv Belgije, da je zabio, već bi sad planirali kupiti karte za Brazil", izjavio je Štimac nakon 2:0 pobjede, u kojoj su briljirali gotovo svi naši igrači, a pogotovo strijelci - Mandžukić i Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ZvwswdHZtuE8GXig
szólj hozzá: Croatia vs Wales 2:0 GOALS HIGHLIGHTS

Veliki dobitak osječke pobjede su navijači, 20.000 Slavonaca je 90 minuta zdušno navijalo za Hrvatsku, a igrači su im uzvratili ratničkim pristupom od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam zadovoljan ambijentom i atmosferom, dogodila se simbioza publike i igrača. Mogu igračima samo reći 'hvala'. Sve što smo se dogovorili, to su ispunili. Rekao sam da do 65 minute jurimo, oni su jurili i dalje. E, to napravi ovaj ambijent, to je ova ljubav Slavonije, to smo im vratili na terenu".

Mandžukić je zabio prvi gol pod novim izbornikom, Eduardo je pokazao da je zaslužio mjesto u prvom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno razgovaramo da nije bitno tko je strijelac, bitno je da ima strijelaca. Vole zabijati, vole i asistirati, i Mandžo i Dudu, to nije sporno. Željeli smo dobiti igrača u prostoru, što nam je donijelo znatnu prednost, preko 15 udaraca na protivnička vrata. S Makedonijom u Maksimiru smo krenuli s pet udaraca na gol, u Belgiji smo imali sedam, a u Skoplju smo se podigli na jedanaest. Večeras je bilo mnogo, mnogo više, to je nogomet koji moramo prezentirati i kojeg će se svi bojati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palo je i pitanje o sustavu 4-4-2.

"Sustav je samo forma, bitan je sadržaj, igrači su živi ljudi, od krvi i mesa, dišu jedan za drugog, igraju kreativan brz i dopadljiv nogomet i to svaki narod može poželjeti od svoje momčadi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić?

"On je danas po dogovoru igrao više kreativno, Badelj je zatvarao prostor ispred Balea i čuvao srce terena, odigrao je za -10, malo je više riskirao na kraju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativne aktivnosti za ovu godinu su završene, sljedeća utakmica je ona koju svi najviše čekaju, okršaj sa Srbijom na Maksimiru, u ožujku sljedeće godine.

"Sačuvali smo sve igrače s kartonima i to je ogroman kapital. Nećemo misliti o Srbiji, idemo dalje. Bit će savršeno ako Srbi izgube protiv Makedonije, bitno je da oni nama dođu s minusom od tri boda, onda oni trebaju razmišljati o nama", rekao je izbornik 15-ak minuta prije nego je Srbija u Makedoniji izgubila s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju još jednom poručio:

"Hvala Slavoniji, hvala Hrvatskoj, doći ćemo vam opet!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Wales 2:0 (Mandžukić 27, Eduardo 58) Makedonija - Srbija 1:0 Belgija - Škotska 2:0 Redoslijed: 1. Belgija 4 3 1 0 8 1 +7 10 2. Hrvatska 4 3 1 0 6 2 +4 10 3. Srbija 4 1 1 2 6 5 +1 4 4. Makedonija FYR 4 1 1 2 3 4 -1 4 5. Wales 4 1 0 3 3 11 -8 3 6. Škotska 4 0 2 2 2 5 -3 2

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo