LUDA NOĆ U LIGI PRVAKA / Inter srušio Barcelonu, Calhanoglu golčinom matirao Katalonce. Napoli ponizio Ajax usred Amsterdama

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice Inter - Barcelona i kretanje rezultata na ostalim utakmicama u skupinama A, B, C i D Lige prvaka mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

4.10.2022.
23:02
Profimedia
VOYO logo

Golom turskog nogometaša Hakana Calhanoglua u nadoknadi prvog poluvremena Inter je u Milanu pobijedio Barcelonu 1-0 u dvoboju 3. kola skupine C Lige prvaka.

Image
EUROGOL SAMO TAKAV /

Golčina o kojoj će se danima pričati. Pogledajte kako je zvijezda Intera bombom rasparala mrežu Barcelone

Image
EUROGOL SAMO TAKAV /

Golčina o kojoj će se danima pričati. Pogledajte kako je zvijezda Intera bombom rasparala mrežu Barcelone

Drugu pobjedu upisala je tako talijanska momčad za koju nije konkurirao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović zbog ozljede. Pogodak vrijedan tri boda Calhanoglu je postigao preciznim udarcem s nešto manje od 20 metara nakon čega se Inter odhrvao svim gostujućim naletima te sačuvao pobjedu. Dembele je imao dvije sjajne šanse za Barcelonu, jednom je pogodio i domaću vratnicu, dok je gostima poništen i izjednačujući pogodak koji je postigao Pedri. Svemu je prethodilo igranje rukom Ansu Fatija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u ovoj skupini Bayern je lakoćom svladao Viktoriju iz Plzena s 5-0 te Bavarci vode na ljestvici s devet bodova. Šest ima Inter, tri Barcelona, dok je češki prvak bez bodova.

Skupinom A dominira Napoli koji je odigrao novu sjajnu utakmicu te je upisao i treću pobjedu. Ovaj put Napoli je slavio u Amsterdamu kod Ajaxa čak 6-1 premda je domaći sastav poveo golom Kudusa u 9. minuti. No, primljeni gol nije ni malo obeshrabrio Napoli već ga je očito razljutio te je talijanska momčad već do kraja poluvremena imala vodstvo 3-1. Redom su zabijali Raspadori u 18. i Di Lorenzo u 33. minuti udarcima glavom, dok je Poljak Zielinski u 45. minuti dodatno uzdrmao domaćina golom za 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tome Napoli nije stao već je odmah na startu drugog poluvremena, u 47. minuti, Giacomo Raspadori zabio svoj drugi, a Napolijev četvrti pogodak. Do kraja susreta još su zabijali Gruzijac Kvarackelia i Argentinac Simeone, s tim da je Ajax od 73. minute imao igrača manje nakon drugog žutog kartona Tadića.

Napoliju je ovo bila sedma uzastopna pobjeda kombinirao u Serie A i Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redsi rutinski

U drugom ogledu ove skupine neuvjerljivi ove sezone Liverpool je na svom Anfieldu svladao Rangers s 2-0 u ogledu gdje je dominirao od prve do zadnje minute. Poveo je Liverpool golom Alexander-Arnolda iz slobodnog udarca već u 7. minuti, a potvrda pobjede dogodila se u 53. kada je Salah bio miran i precizan s bijele točke.

Borna Barišić je kao i cijela gostujuća obrana imao puno posla na ovoj utakmici, a odradio je svih 90 minuta, dok je Antonio Mirko Čolak, prvi strijelac Rangersa ove sezone, u igru ušao u 73. minuti. Imao je Čolak jednu dobru šansu nakon ulaska, ali je iz blizine pogodio u domaćeg vratara Alissona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je prvi na ljestvici s devet bodova, Liverpool ima šest, Ajax tri, dok je Rangers bez bodova.

Club Brugge briljira

Kako Napoli vlada situacijom u skupini A takav je belgijski Club Brugge u skupini B gdje je dobio sve tri utakmice te još nije primio pogodak (7-0). U ovom 3. kolu Club Brugge je doma svladao madridski Atletico 2-0. Nakon iznimno lijepe akcije Club Brugge je poveo u 36. minuti golom Sawaha, dok je Ferran Jutgla u 62. povećao na 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostima iz Madrida se otvorila šansa u 76. minuti, no tada je Antoine Griezmann s bijele točke pogodio vratnicu, a u prvoj sljedećoj akciji Francuzu je poništen pogodak nakon zaleđa.

Na Dragao stadionu Porto je uz istih 2-0 svladao Bayer. U prvom poluvremenu je svaka momčad postigla po pogodak, ali su oba poništena, dok u 45. minuti Čeh Schick nije realizirao jedanaesterac za goste iz Leverkusena. Kazna za to je uslijedila u nastavku kada je Porto zabio dva gola za prvu pobjedu u skupini. Sanusi u 69. i Galeno u 86. su bili strijelci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Club Brugge ima devet bodova nakon 270 minuta, a preostale tri momčadi su na tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marseille osvojio prve bodove

U skupini D su Eintracht i Tottenham u Frankfurtu odigrali 0-0 premda su oba sastava imala veliki broj dobrih prilika. Tottenham je dominirao u prvom dijelu, ali dvije sjajne šanse Kanea, kao i jedna Sona, su ostale neiskorištene. U drugom dijelu je sve opasnije prijetio i Eintracht, ali je na kraju susret završio bez pogodaka.

Za domaćina je cijelu utakmicu odigrao Kristijan Jakić, dok je Ivan Perišić za Tottenham igrao do 71. minute. Hrvoje Smolčić je dvoboj odgledao s domaće klupe za pričuve. Ranije u ovoj skupini je Marseille, sastav kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, svladao Sporting 4-1 pa tako na ljestvici vodi Sporting sa šest bodova. Po četiri imaju Tottenham i Eintracht, dok je Marseille na tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, 3. kolo, skupine A, B, C, D

Derbi kola:

Inter - Barcelona 1:1 ( Calhanoglu 45'+2')

Inter: Onana, Škriniar, De Vrij, Bastoni, Darmian, Barella, Mkhitaryan, Calhanoglu, Dimarco, Martinez, Correa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Christensen, Garcia, Alonso; Gavi, Busquets, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Dembele

Ostale utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak, 4. listopada, 21.00 sati

Ajax - Napoli 1:6

Liverpool - Rangers 2:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Club Brugge - Atletico Madrid 2:0

Porto - Bayer Leverkusen 2:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eintracht Frankfurt - Tottenham 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+8' Gotova je utakmica, Inter je pobijedio Barcelonu 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još osam minuta sudačke nadoknade vremena. Završile su skoro sve utakmice koje su počele u 21 sat. Napoli je sa 6:1 pregazio Ajax u amsterdamu, Club Brugge je šokirao Atletico Madrid (2:0). Liverpool je sigurno pobijedio Rangerse 2:0, a istim rezultatom je Potro svladao Bayer Leverkusen. Susret Eintrachta i Tottenhama završen je bez golova.

89' Velika šansa za Barcelonu. Dembele je ubacio, a Busquets pucao glavom s pet metara, no njegov udarac ide pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Puno promjena igrača. U momčadi Intera ušli su Acerbi, Dumfries i Gosens, a izšli De Vrij, Darmian i Dimarco. Trener Inzaghi sa svježim snagama pokušava sačuvati ovo vodstvo. U momčadi Barcelone Kessie je zamijenio Gavija.

78' Nogometaši Napolija ne staju u Amsterdamu, sada vode 6:1. Kakav je ovo potop "Kopljanika"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Igrači Intera i Barce su sve nervozniji. Sada su Calhanoglu, Lautaro i Gavi u razmaku od nekoliko minuta dobili žute kartone.

69' Barcelona je puno opasnija u drugom poluvremenu, Inter opasno živi.

68' Barcelona je zabila za 1:1, strijelac je Pedri, no slavlje je kratko trajalo jer je pogodak poništen nakon pregleda snimke zbog igranja rukom.

65' Kakva utakmica u Amsterdamu, Napoli zabio i peti gol Ajaxu.

64' Club Brugge opet zabio Atleticu, na pomolu je šokantan poraz Madriđana u Belgiji.

61' Najbolja prilika za Barcelonu do sada, Dembele je snažno pucao s lijeve strane, ali pogađa stativu.

56' U igru ulazi Džeko, a izlazi Correa koji nije mogao nastaviti zbog ozljede.

55' Alonso se pokušao probiti, ali ga Šriniar zaustavlja. U drugom poluvremenu još nije bilo izglednijih prilika na utakmici Intera i Barcelone.

51' Liverpool zabio drugi gol Rangersima. Salah sigurno realizirao penal.

47' Luda utakmica u Amsterdamu, Napoli je zabio četvrti gol Ajaxu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' + 3' Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' GOOOOL Inter je poveo! Calhanoglu zabija za 1:0. Turski nogometaš dobio je loptu na lijevoj strani pa prizemnim udarcem s otprilike 20 metara zabio u kut Ter Stegenovog gola.

43' Dembele se jako muči s Dimarcom, još ga niti jednom nije uspio proći.

37'Dembele je prošao Calhanoglua, koji se našao na lijevom beku, i pucao s lijeve strane, ali pogađa vanjski dio mreže.

36' Club Brugge je poveo protiv Atletico Madrida,

33' Napoli je preokrenuo u Amsterdamu. Talijani vode protiv Ajaxa 2:1.

28' Inter je zabio, ali neće vrijediti. Correa se sjurio prema golu, savladao Ter Stegena i zabio, ali je bio u zaleđu.

21' VAR je sada pregledavao jednu situaciju zbog potencijalnog penala za Inter. Lopta je pogodila Garciju u ruku, no ipak neće biti ništa od najstrože kazne jer je snimka pokazala da je Martinez na početku akcije bio u zaleđu.

20' Nova šansa za Inter, Mkhitaryan je ubacio u peterac, ali Garcia čisti u zadnji tren ispred Barelle.

19' Napoli je brzo izjednačio u Amsterdamu.

15' Barcelona ima posjed i kontrolira igru, Inter čeka priliku iz kontre.

10' Poveo je i Ajax protiv Napolija.

8' Pao je prvi gol na večerašnjim utakmicama, Liverpool je poveo protiv Rangersa, sjajno je zabio Trent Alexander-Arnold iz slobodnog udarca.

7' Prva šansa na San Siru. Inter je opasno zaprijetio iz kontre, na kraju je Calhanoglu pucao s preko 30 metara, a Ter Stegen sjajno izbio u korner.

1' Počele su utakmice.

_________________________________________________________________________

20.00 Borna Barišić je u početnom sastavu Rangersa na gostovanju u Liverpoolu, a Antonio Čolak je na klupi škotske ekipe.

19.50 Stigao je i sastav Tottenhama, naš Ivan Perišić kreće od prve minute.

19.45 Stigli su sastavi za okšaj Intera i Barcelone. Nema prevelikih iznenađenja, napad katalonske ekipe predvodit će Robert Lewandowski, a uz njega će biti Dembele i Raphinha. Za Inter kao najistureniji kreću Martinez i Correa.

_________________________________________________________________

U utorak s početkom u 21 sat odigrat će se šest utakmica u skupinama A, B, C i D Lige prvaka.

Najviše pažnje privlači dvoboj giganata europskog nogometa u Milanu, okršaj Intera i Barcelone u kojemu će Nerazzurri pokušati doći do pozitivnog rezultata bez našeg Marcela Brozovića koji je van stroja zbog ozljede.

No, zato bi trebao nastupiti drugi Vatreni - Ivan Perišić, čiji Tottenham gostuje u Frankfurtu kod Eintrachta.

U ostalim utakmicama Ajax gostuje kod Napolija, Liverpool dočekuje Rangerse, belgijski Club Brugge Atletico Madrid, a Bayer Leverkusen gostuje u Portu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo