BURNO NAKON OTKAZA / Indijski nogometni savez optužio Štimca da je tražio pomoć astrologa

Image
Foto: Profimedia

Poraz od Katara ovog mjeseca okončao je indijske snove o plasmanu u treći krug azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., a ugovor sa Štimcem raskinut je prošlog tjedna

25.6.2024.
11:13
Profimedia
VOYO logo

Indijski nogometni savez optužio je Igora Štimca u ponedjeljak, nakon smjenjivanja s mjesta izbornika zbog neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, da je koristio astrologa za odabir svojih igrača.

Image
'NIJE SLUČAJNO' /

Objavili frapantan podatak o Vatrenima i istaknuli: 'To je izgleda sudbina Hrvatske'

Image
'NIJE SLUČAJNO' /

Objavili frapantan podatak o Vatrenima i istaknuli: 'To je izgleda sudbina Hrvatske'

Bivši hrvatski reprezentcijski branič, koji je startao na Svjetskom prvenstvu 1998., tijekom pet godina na čelu Plavih tigrova imao je burne odnose s Indijskim nogometnim savezom (AIFF), piše agencija France Presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz od Katara ovog mjeseca okončao je indijske snove o plasmanu u treći krug azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., a ugovor sa Štimcem raskinut je prošlog tjedna.

Štimac (56) je na posljednjoj konferenciji za novinare rekao da je zbog stresa operirao srce te da se tijekom mandata, obilježenog nizom kontroverzi, borio protiv laži i ljudi s privatnim interesima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2023. jedan je indijski medij izvijestio da je koristio astrologa za odabir svojih igrača, što je tvrdnja koju je bivši igrač West Hama u to vrijeme nazvao sramotnom.

Ali AIFF je u priopćenju od ponedjeljka rekao da je šokiran jer je primijetio da se Štimac oslanja na astrologa u određivanju poziva igračima i u odabiru momčadi, što nije ništa drugačije od bivšeg francuskog izbornika Raymonda Domenecha, koji je priznao da se, pri odabiru igrača, ravnao prema njihovim astrološkim znakovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komunikacija gospodina Štimca – očito s jedinim ciljem ocrnjivanja AIFF-a i prikazivanje njegovog osoblja u lošem svjetlu – nije dostojna profesionalca koji je u toj organizaciji služio više od pet godina", istaknuo je Indijski nogometni savez.

"Ovakvo ponašanje samo je učvrstilo uvjerenje AIFF-a da je odluka o raskidu njegovog ugovora ispravno donesena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac, koji je s Hrvatskom igrao u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998., postao je izbornik Indije 2019. godine.

Indija se kvalificirala na ovogodišnji Azijski kup, gdje je izgubila sve tri utakmice. Reprezentacija Indije, zemlje koju je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter nazvao sportskim uspavanim divom, nalazi se na 124. mjestu FIFA-ine ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo