'Što hoćete da vam kažem, da ću dati ostavku?'

'Naravno da sam pogriješio, da nisam, možda bi bilo bolje. Isto tako da sam napravio neke druge poteze, možda bi bilo još gore. Što hoćete da vam kažem, da ću dati ostavku?

9.6.2013.
11:31
VOYO logo

Igora Štimca jako peče poraz od Škotske. Pobjedom si je mogao osigurati dugo i mirno toplo ljeto, a sada razbija glavu s upitnicima koji su se pojavili nakon maksimirskog poraza.

"Nisam spavao ni sekunde, da budem iskren. Tako je i kad se pobijedi, kad su velika pražnjenja u pitanju. Ovo je trauma jer baš ništa nam nije išlo na ruku, sve se poklopilo kontra. Protivniku su brojne izmjene u sastavu donijele dobitak, ona ekipa koja je igrala u ranijem tijeku kvalifikacija slabija je od ove. Strachan je sada imao kompaktniju, čvršću i homogeniju postavu, željnu dokazivanja, no bez obzira na to koliko nam je teško to bilo gledati, učinili smo više nego dovoljno za pobjedu. Imali smo 17 udaraca prema vratima, šest izglednih prilika naspram jednog odbijanca koji je završio u našoj mreži", kazao je Štimac za Sportske novostipa odmahnuo rukom na kritike nekih da su pripreme bile loše odrađene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su čiste gluposti. Pa zar je trebalo poput drugih pustiti igrače da budu slobodni, idu po diskotekama ili ih držati u režimu? Sve što smo napravili bilo je svrsishodno i super pozitivno. U pripremi utakmice sve smo radili kako treba raditi, samo što se dogodilo da smo imali loše izdanje u 90 minuta", kazao je Štimac i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam pogriješio, da nisam, možda bi bilo bolje. Isto tako da sam napravio neke druge poteze, možda bi bilo još gore. Što hoćete da vam kažem, da ću dati ostavku? Čini mi se kao da bi neki sada bili sretni da nismo ni Srbiju dobili. Jednostavno, poraženi smo od protivnika koji je slabiji od nas, to je dozvoljeno u nogometu. Ne može nitko reći da nije bila želja, da nije postojao angažman, ali da nije išlo, to se može kazati. I da publika nije imala strpljenja, i to je bilo vidljivo. Treba analizirati zašto smo prepušteni samima sebi."

U našoj anketi postavljenoj poslije utakmice sa Škotima glasalo je gotovo 12.000 ljudi, od čega 50 posto smatra da je za poraz kriv Štimac, a 40 opuštenost i vesele pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo