IGOR ŠTIMAC PROKOMENTIRAO USPJEH HRVATSKE: / 'Dalićev potez može se pokazati lošim, a Eriksen je opasniji od Messija'

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska je osvajanjem skupine D stigla do osmine finala i ogleda protiv Danske

27.6.2018.
8:40
PIXSELL
VOYO logo

Osvojivši maksimalnih devet bodova iz tri utakmice, odnosno pobjedama protiv Nigerije (2-0), Argentine (3-0) i Islanda (2-1), hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je skupinu D Svjetskog prvenstva u Rusiji te će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane momčadi skupine C, izabrane vrste Danske.

Do posljednje pobjede u skupini Hrvatska je stigla golovima Milana Badelja i Ivana Perišića, a suprotstavila se suparniku s postavom u kojoj su bili neki od nositelja igre uz bok onima koji na ruskom Mundijalu do tog ogleda nisu dobili priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
HRVATSKA - ISLAND 2-1: /

PERIŠIĆ ZABIO ZA POBJEDU, BADELJ ZAPOČEO SLAVLJENIČKU NOĆ; sad slijedi - Danska!

Image
HRVATSKA - ISLAND 2-1: /

PERIŠIĆ ZABIO ZA POBJEDU, BADELJ ZAPOČEO SLAVLJENIČKU NOĆ; sad slijedi - Danska!

'Teško je to procijeniti'

Odluku izbornika Zlatka Dalića da to napravi te uspjeh Hrvatske prokomentirao je Igor Štimac čije misli donosi Večernji list.

"Pobjeda je uvijek lijepa i slatka i važna. Vidjeli smo jednog fantastičnog Lovru Kalinića. Milan Badelj je pokazao kakva je klasa, on svakako zaslužuje veliku pažnju. I minutažu koju zaslužuje. Sretan sam i zbog Ćorluke, koji se ponaša vrhunski i koji je odigrao jednu pravu utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Upitan je li izbornik Dalić povukao pravi potez omogućivši nekima iz udarne postave da se odmore Štimac je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam uz momčad, onda bih to mogao odgovoriti. Ne znam jesmo li išli na osvježavanje momčadi, ili smo se i u tjelesnom smislu spremali da igramo polufinale ili finale. Tek će se pokazati je li dobro da je Dalić odmarao igrače, jer mislim da nije problem igrati svaka tri-četiri dana. S druge strane neki igrači neće igrati devet dana što može biti i loše. Ali, kažem, teško je to procijeniti."

Danska je neugodna

Osmina finala donosi Dansku, a Štima upozorava na dobru formu njihova nositelja igre:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedan izuzetno neugodan suparnik, disciplinirana momčad koja je u povijesti znala rušiti velike suparnike. Po meni je Eriksen u ovom trenutku opasniji od Messija, jer igra fantastično, sve danske ambicije leže na njegovim leđima. Treba zaustaviti dotok lopte prema igraču Tottenhama. Ali, Hrvatska je bolja u svim linijama, apsolutni smo favoriti i vidim nas u četvrtfinalu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo