Štimac poručio Hrvatima: 'Ne mislite valjda?'

Novi izbornik Igor Štimac odradio je konferenciju za novinare prije početka kvalifikacija za SP 2014. godine. Već u nedjelju Makedonija gostuje na Maksimiru.

3.9.2012.
15:35
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju ovog vikenda očekuje prva utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Na Maksimir stiže Makedonija, par dana kasnije Vatreni gostuju u Belgiji.

Novi izbornik Igor Štimac na konferenciji za novinare nije želio otkriti sastav za Makedonce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislite valjda da ću vam reći sastav. Ne želim umanjiti vrijednost onih koji manje igraju jer će imati priliku nametnuti se. Okvirni sastav već znam, ne daj bože ozljeda i nepredviđenih situacija", kazao je izbornik koji s početnog spiska od 26 igrača ne može računati na tri ozlijeđena igrača (Petrić, Badelj, Lovren).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč ozljedama i 23 igrača su dovoljna. Svi dolaze po rasporedu. U ponedjeljak navečer će trenirati i svi osim Olića, Vukušića, Strinića i Kalinića koji će se nešto kasnije priključiti. Trening je rekreacijski jer je cijela ekipa imala tijekom vikenda nastupe za svoje momčadi. Sretni smo s onim što su prezentirali na tome gradimo optimizam. Naredne dane radit ćemo na podizanju atmosfere", zaključio je Štimac.

O suparniku je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledali smo snimke prijateljskih susreta prije EURA. Protiv Portugala kvalitetno su se branili i radili dobre kontranapade. Došli smo i do snimke sa Litvom tako da imamo opširniju informaciju. S obzirom da imaju novog izbornika, koji ih nije vodio i koji je napravio neke rotacije u momčadi, sigurno će biti promjena. Imamo iskustva s njima, svjesni smo vrijednosti i težine i bit će pitanje samo koliko ćemo mi biti dobri."

Izbornik je sretan zbog Modrićevog potpisa za Real i minutaže na startu karijere u Kraljevskom klubu, a ne brine ga što Eduardo nema mjesto u prvih 11 ukrajinskog Šahtara. Ne strahuje pred start kvalifikacija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije me nikad bilo strah. Ne vidim zašto bi me trebalo biti strah jedne utakmice. Ja sam ovdje da svoje znanje i iskustvo prenesem igračima i da im s tim pomognem u onome što nosi jedna nogometna utakmica zajedno sa svojim suradnicima. Nikad nisam podcijenjivao nijednog suparnika pa neću ni Makedonce. Start nam je vrlo bitan jer donosi dobru atmosferu. Pogotovo je kod nas u Hrvatskoj bitan jer osciliramo od euforije do kataklizme u sekundi. Idemo sad u Belgiju otići s pozitivnom atmosferom", zaključio je Štimac, a kapetan Darijo Srnaje dodao:

"Nije nas strah, jednostavno ćemo u petak pokazati skroz drugačiji pristup nego protiv Švicarske. Svjesni smo da je protiv Švicarske bilo loše, no to je bila prijateljska utakmica. Puni smo optimizma i samouvjereni da možemo otići u Brazil."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo