IGOR ŠTIMAC NA ROĐENDAN TORCIDE ŽESTOKO UDARIO PO HAJDUKU: / 'Svi se posljednjih godina trebamo sramiti što smo hajdukovci'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije ponudio je i rješenje za ovakvu situaciju. Kao dobre primjere naveo je Rijeku i Osijek

28.10.2020.
18:13
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a danas izbornik Indije Igor Štimac na 70. je rođendan splitske Torcide dosta žestoko udario po Hajduku, odnosno, načinu na koji je Hajduk posljednjih godina organiziran.

Štimac je poznat kao protivnik "narodnog modela", a protivnik je i udruge Naš Hajduk za koju smatra da ne bi trebala voditi klub. Istaknuo je kako je za njega rješenje prodaja dionica Hajduka privatnom vlasniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi se trebamo sramiti posljednjih godina što smo hajdukovci. Hajduk je i u prošlosti nekada imao teških poraza, ali to je sada postalo kontinuitet i svakodnevica. A upravo ta grupa vođa i ideologa, koji danas na indirektan način upravljaju Hajdukom, bili su ti koji su tjerali uprave iz kluba pod imperativom rezultata i nekakvih drugih njihovih opravdanja da bi se ljude micalo s upravljačkih pozicija u klubu. A danas sebi dozvoljavaju ovakvo diskriminirajuće ponašanje prema ostatku nogometne Hrvatske. Ratuju sa svima. To je jedna destruktivna atmosfera u kojoj sebi daju za pravo da svima sole pamet, da drže predavanja, a na vlastitom primjeru su pokazali kako nemaju veze s nogometom, s upravljanjem jednim tako ozbiljnim klubom niti išta znaju o tome", rekao je Štimac u intervjuu za Novi list.

Image
[FOTO] TORCIDA NE PRESTAJE SA SLAVLJEM: /

Usred dana zapalili su Rivu dimnim bombama. Obalom se širio golemi zid magle

Image
[FOTO] TORCIDA NE PRESTAJE SA SLAVLJEM: /

Usred dana zapalili su Rivu dimnim bombama. Obalom se širio golemi zid magle

Rijeka i Osijek kao primjeri

Nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije ponudio je i rješenje za ovakvu situaciju. Kao dobre primjere naveo je Rijeku i Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izlaz je sasvim jasan, svima u Hrvatskoj je više nego jasan. Taj izlaz je dokazani i potvrđeni upravljački model u Rijeci i u Osijeku. To su dva kluba s privatnim kapitalom, s uređenom upravljačkom strukturom, ali i s odgovornošću prema funkcijama, oni su napravili iznimne pomake u proteklom razdoblju ili desetljeću. Neću govoriti o Dinamu, koji ima drugačiju upravljačku strukturu, ali ovo su dva privatna kluba gdje se zna tko je gazda, tko je odgovoran, tko investira u klub i na koji način klub djeluje. Prema tome, to je jasan pokazatelj kojim putem treba ići", zaključio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo