Štimac se posuo pepelom pa poslao poruku naciji

Igor Štimac je nakon poraza od Portugala (1:0) izjavio da je zadovoljan nastupom svojih igrača, ali i poručio. 'Moja pouka iz svega ovoga jest da će u boj ubuduće ići samo najspremniji.

10.6.2013.
22:00
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon šokantnog poraza od Škotske u kvalifikacijama za SP izgubila i u prijateljskoj utakmici protiv Portugala u Ženevi.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Cristiano Ronaldo u 36. minuti, a susret će ostati upamćen i po nastupu Alena Halilovića, koji je s nepunih 17 godina (18. lipnja će navršiti 17) postao najmlađi debitant u povijesti Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno je najmlađi bio Josip Radošević, koji je u rujnu 2012., također pod Štimcem, debitirao protiv Belgije kao 18-godišnjak. Uz Halilovića su prve minute u A reprezentaciji upisali i Hrvoje Milić i Igor Bubnjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljali smo da ćemo pobijediti Škotsku i da ćemo imati jedan nogometni praznik s Portugalom. Dogodilo se to da smo ovdje došli u jednoj turobnoj atmosferi, a Portugalci s puno optimizma i jakom postavom. Pružili smo jako dobru partiju. Mislim da se rijetko kad mogu vidjeti ovako dobre prijateljske utakmice s ovoliko ritma i žara", započeo je Štimac pa objasnio u čemu je bila prevaga Portugalaca.

"Oni imaju više iskustva, a mi smo igrali bez nekoliko standardnih igrača. No, pokazalo se da su njihove alternative zablistale, kako se nisu ustručavale pokazati što znaju i ja sam sa svima zadovoljan. Ne mogu nikome ništa zamjeriti, i iako smo poraženi, dobili su čestitke. Zbog uvođenja većeg broja motoričnih igrača, bili smo hendikepirani u skoku i skidali su nam te visoke lopte. To inzistiranje da krenemo preko zadnje linije je ipak bilo bolje u nastavku utakmice. Pokušavali smo s igrom preko zadnje linije, od središnjih veznih prema naprijed... Ići će to, bit će to dobro, no moramo biti strpljivi. Moramo svi mi kod kuće shvatiti da se ovaj sport sastoji od pobjeda i poraza."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je za kraj naciji poslao zanimljivu poruku.

"Moja pouka iz svega ovoga jest da će u boj ubuduće ići samo najspremniji. Neću kalkulirati više ni sa čime. Ni s imenom, ni prezimenom, ni s bilo čime drugim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo