Štimac svojim igračima: 'Lako je biti ekipa uz tamburu...'

Hrvatska nogometna reprezentacija vraća se s priprema u Međugorju u Zagreb, gdje će u petak na Maksimiru odigrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Škotske.

1.6.2013.
17:06
VOYO logo

"Priželjkivao sam dobre uvjete za rad koji nam je bio potreban, a dobili smo više od toga. Osim infrastrukture i mira, domaćinstvo je bilo sjajno. Na sve to nadovezala se i ta ljubav navijača kojom smo bili okruženi a koja je kulminirala u Mostaru. Ovdje je drugačije. Nekakav poseban fluid. Dijaspora drugačije doživljava Hrvatsku nego mi koji u njoj živimo. Oni su publika koja nikada ne okreće leđa za razliku od Hrvatske gdje je puno kritika neovisno o rezultatu", izjavio je Štimac za Sportske i okrenuo se Škotima koje doćivljava vrlo ozbiljno, unatoč pričama da su se gosti predali već prije dolaska u Zagreb.

"Neće me prevariti. Ne želim ni čitati ni slušati što govore. Mogu biti samo bolji nego što su bili dosada. Prostudirao sam ih i shvatio da trošim vrijeme. Poznajem izbornika Gordona i svjestan sam da on mora nekoga pobijediti da bi pokazao kako njegov dolazak ima smisla, ali to neće biti Hrvatska. Ne smije biti...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu će se iskristalizirati i popis imena za utakmicu, odnosno prvih 11 koje, kaže izbornik, još uvijek nije odredio. "Vidim da neki pričaju da sam Kalinića zvao zbog menadžera i zato što je hajdukovac, ali to je bio splet okolnosti jer su mi javili da je Blažević ozlijeđen", objasnio je te odgovorio na pitanje zašto nije zvao rekordera hrvatske lige Ivana Kelavu, koji je ovih dana pojačao Granadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je što on i Blažević nisu nastavili s dizanjem. Ako vratari imaju hendikep igranja nogom onda na sebe stavljam sumnju zašto ga zovem. A to nije nešto što je problem naučiti. Svakome dajem vremena koliko mu treba".

Za kraj je dao svoj dojam o klapi koja se stvara u svlačionici Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni to jesu, ali to će morati dokazati na terenu. Lako je biti ekipa kada je tambura u pitanju ili kada im Peco pjeva u Gardenu. Dobra klapa prepoznaje se u situacijama poput Walesa kada moraš okrenuti rezultat. Tamo se dogodila fantastična stvar jer su me uvjerili da ne razmišljaju o mojim odlukama već ih provode. Ako se odlučim na trojicu otraga, onda ne treba misliti jel' to dobro već provoditi to na terenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo