STRUČNJAK ZA NET.HR UOČI DERBIJA / 'Očekujte opasnu utakmicu. Rijeka je izuzetno dobra, Dinamo ima širinu, ali ovo što vidim u njihovoj svlačionici nije dovoljno za naslov prvaka'

Image

Igor Pamić za Net.hr najavljuje današnji derbi Dinama i Rijeke na Maksimiru (21.05) i komentira odnose snaga i trenutnu situaciju u kojoj se klubovi nalaze

27.8.2023.
10:29
VOYO logo

Nije ugodno u Maksimirskoj 128 gledati tablicu i vidjeti -11 u odnosu na Hajduk u situaciji kad najbolji igrači napuštaju klub (Šutalo, Livaković, Ivanušec ovog ljeta, Oršić i Ademi prošle sezone), ali jedno je sigurno - pod hitno se zagrebački plavi žele vratiti u igru.

Image
Image
ISTINSKA LEGENDA /

Vole ga i u Zagrebu i u Splitu, a samo za Net.hr poručuje: 'Dinamo je odigrao dobro, ali opet je napravio istu neobjašnjivu stvar'

Image
ISTINSKA LEGENDA /

Vole ga i u Zagrebu i u Splitu, a samo za Net.hr poručuje: 'Dinamo je odigrao dobro, ali opet je napravio istu neobjašnjivu stvar'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Igor Pamić

Pobjednički mentalitet Dinama

Takvog su pobjedničkog mentaliteta, a tek je početak sezone, pa vremena ima. No, ima jedna stvar koju su dinamovci ne mogu dopustiti, a to je poraz. To bi ih i rezultatski, ali i psihološki unazadilo. Sergej Jakirović ima plan i program protiv momčadi koju je u prošloj ligaškoj utakmici vodio i koju je na kraju krajeva - složio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rijeka me po ničem ne može iznenaditi, pa ja sam slagao tu momčad", naglasio je u svom jasnom, direktnom stilu Jakirović prisutnim novinarima u Maksimiru.

Još uvijek su u Rijeci ljuti na Jakirovića jer je tako brzo napustio kormilo prve momčadi i zaputio se na trenersku klupu rivala. Na Kvarneru, među nogometnom populacijom, takav potez okarakteriziran je izdajom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Mišković doveo je Željka Sopića koji će imati debi na klupi Rijeke, a Mišković i Uprava najavili su kako će derbi pratiti na Jugu s Armadom, a ne u loži. Kako bilo, današnji derbi Dinama i Rijeke od 21.05 na Maksimiru biti će zanimljiv zbog više aspekata.

Image

'Ova Rijeka je izuzetno dobra'

"Ne bih stavio Dinamo u ulogu favorita. Ne poznam, doduše, dobro momčad Rijeke, međutim znam da je ova Rijeka izuzetno dobra. Nije nebitno da ova ekipa Rijeke može fizički parirati Dinamu. Vidjet ćemo... Mene jako zanima kako će Dinamo, nakon odlaska Livakovića, Ivanušeca i Šutala, reagirati, to me baš zanima. Bojim se da će Dinamo imati problema, bez obzira što je Dinamo još uvijek donekle kvalitetniji, ali danas očekujte jednu opasnu utakmicu", kazao nam je Igor Pamić, trener Karlovca, bivši nogometaš, između ostalih klubova i Dinama, za koji je u sezoni 1994./1995. zabio 10 golova u 28 nastupa, prema podacima s interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku je odigrao 6 utakmica od 1996. do 1998. uz 1 pogodak. Bio je član rostera Ćirine Hrvatske na EP-u u Engleskoj, a to je bilo prvo veliko natjecanje za našu zemlju u nogometu, na kojem smo odigrali sjajno i ispali nakon muške i poštene bitke u četvrtfinalu od Njemačke, kasnijih prvaka, sa 2-1.

Image

'Dvije stvari mogu biti teret Rijeci'

"Prenaglašena motivacija i želja mogu biti teret na leđima za Rijeku. Oni moraju igrati svjesni svoje kvalitete i elana, snage, što su već i pokazali. To što Jakir poznaje svakog igrača Rijeke to znamo, pa do prije par je dana bio u Rijeci. No, sad na klupi Rijeke sjedi Željko Sopić, drugi trener s drugom vizijom. To ne mora igrati presudnu ulogu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, Dinamo je još uvijek ipak kvalitetniji, barem na papiru...

"Normalno, prednost u derbiju dajem Dinamu zbog kvalitete kadra. Još uvijek, bez obzira na situaciju, Dinamo ima kvalitetniji kadar i širinu nego Rijeka, ali ponavljam, čeka nas jedna neizvjesna utakmica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka ima Marca Pašalića koji se ove sezone specijalizirao za spektakularne golove. Jedan takav postigao je i u četvrtak protiv Lillea u gostima. Je li on tajno oružje Rijeke?

'Rijeka zabija spektakularno'

"Kad vrtim film nazad, Rijeka je i prije toga zabila par spektakularnih golova u prvenstvu. Ne znam dokad će to trajati, ali Rijeka ima više igrača koji mogu i koji će biti nezgodni za Dinamo danas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanović, Janković, isto dva igrača koja ove sezone sjajno igraju...

"Neću spominjati imena, spomenuli ste Marca Pašalića, držat ću se momčadskog štiha i duha. Rijeka ima danas što pokazati u Zagrebu i očekujemo zanimljiv dvoboj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo će se vratiti u igru'

Pogled na tablicu, trenutnu situaciju u HNL-u, svakog dinamovca ne veseli -11 u odnosu na vodeći Hajduk. Dinamo je 7. sa samo 4 osvojena boda i dvije utakmice manje u odnosu na Splićane, koji imaju 15 bodova iz 5 utakmica. Po jednu pobjedu, neodlučen ishod i poraz.

"Nije Dinamo naučen na ovu situaciju niti im je ugodan pogled na ljestvicu, u situaciji u kojoj se senatori opraštaju od kluba. Ipak su to bili igrači koji su godinama bili tu i koji su izgradili taj rezultat. Nije lako ući u utakmicu znajući da ako ne pobijediš, da jako zaostaješ. Nije -11 Dinama mala razlika. Dinamo mora biti spreman za sve izazove i ući u utakmicuna jedan ozbiljan način, jednim gardom, pobjedničkim mentalitetom. Tek je početak sezone i nije još ništa gotovo, Dinamo može sve nadoknaditi. S jednim gardom kakav ima mogu se vratiti u igru. Dinamo će se sigurno vratiti u igru. To je neosporno. Ali, bit će presudno jedno - pojačanja. Dinamu nasušno trebaju pojačanja, još pojačanja... Meni se čini, ovako kako je trenutno vidim svlačionicu Dinama, da ovo nije dovoljno za naslov prvaka", zaključio je Igor Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo