IGOR PAMIĆ / 'Ako smo se već plasirali, neću se miriti s činjenicom da se ne napadne vrh'

Image

Karlovac je izborio nastup u Drugoj NL nakon dvije teške utakmice kvalifikacija protiv Zadra. Slijedi nova sezona u kojoj će i financijski zahtjevi biti veći

4.7.2023.
10:38
VOYO logo

Prije nekoliko mjeseci Igor Pamić je rekao kako ima žarku želju s NK Karlovac 1919 izboriti Drugu nogometnu ligu. Kad Igor nešto želi, a da je želja postavljena u realne okvire, on tu želju pretvori i u stvarnost.

Image
KRIZA U DINAMU /

Igor Pamić: 'Zidovi u Maksimiru nakon svega sad plaču'

Image
KRIZA U DINAMU /

Igor Pamić: 'Zidovi u Maksimiru nakon svega sad plaču'

Nije sumnjao

Igor nije sumnjao ni u sebe ni svoje igrače. Nije im bilo lako, kvalifikacije za drugu ligu protiv Zadra je bilo zahtjevno, dramatično… Patili su se, ali na kraju je Karlovac s pobjedama u obje utakmice 2-1 ispunio plan. Za Igora je pobjeda nakon patnje najjače što se može dogoditi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećaj je predivan", kazat će Igor Pamić koji je na zasluženom odmoru kao i njegovi igrači i stručni stožer, ali naravno da se svakodnevno čuje s ljudima u klubu i gleda prema narednoj sezoni…

"Moram priznat da je sezona bila stresna, a posebno kvalifikacije. Nisam ih ni s jednom ekipom igrao odavno. Dominirali smo čitavu sezonu u ligi i na kraju uzeli naslov prvaka. Ali, bez obzira na tu dominaciju, ako ne prođeš kvalifikacije, onda ništa nisi napravio. Posljednjih 4 tjedna za nas su bili zahtjevni i stresni. Ali, uvijek sam govorio da imamo momčad za pobjeđivati pa čak i kad ne igramo dobro dobro. Tako smo ju slagali. I kad je najviše trebalo znali smo odreagirati i uspjeli smo. Svi smo na kraju krajeva zadovoljni", rekao je Igor Pamić za portal Net.hr, čiji razgovor prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirnoća i samopouzdanje zbog bodovne prednosti

Činjenica je da su Karlovčani dosta rano osigurali naslov prvaka u 3. NL - Centar. Vidjelo se odmah da vrlo teško mogu ispustiti stečenu bodovnu prednost, nisu imali konkurenta koji bi te greške kaznili.

"Da, i to nam je dalo jednu mirnoću, sigurnost i samopouzdanje. Od 18 utakmica u prvenstvu mi smo u 16 pobijedili. Nitko nije imao ni blizu nikakve šanse. To smo u jednom miru radili, bez stresa, pogotovo s ovim mladim dečkima koji su iz utakmice u utakmicu napredovali. Analizirali smo, radili, ispravljali pogreške i s jednim takvim samopouzdanjem smo dočekali ta dva kvalifikacijska susreta sa Zadrom", navodi Igor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pamić and company bili su svjesni da mogu i protiv Zadra i u obje utakmice odreagirali baš onako kako se i treba odreagirati za prolaz, protiv suparnika koji je bio odličan, koji je u momčadi imao nekoliko igrača koji bi i Karlovcu bili pojačanja.

"Znali smo to anulirati, znali smo se ponašati u takvim jednim utakmicama onako kako se i ponaša… Nismo gubili glavu, nego dapače - dva puta smo lovili rezultat 0-1 u preokrenuli u 2-1 pobjedu. To mogu samo momčadi koje su mentalno spremne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igoru Pamiću je istekao ugovor, ali kako sad stvari stoje potpisat će novi. U tijeku su pregovori i Igor priča kako je sve to tu blizu i kako vjeruje da problema nikakvih neće biti - "Dosta ovisi tu i o ambicijama jer mi slažemo jednu pobjedničku momčad. Imamo pobjednički mentalitet i to bi možda trebalo odmah iskoristiti", tvrdi Pamić i dodaje:

Veći financijski zahtjevi

"Naravno da viši nogometni rang donosi i veće financijske zahtjeve, to je neupitno. Druga hrvatska nogometna liga nosi jedan brži, dinamičniji nogomet. Ima puno boljih individualaca. Mi jesmo inferiorni i sigurno da će se momčad morati, selekcija igrača - proširiti i pojačati. E sad, o ambicijama još uvijek ne znamo ništa. Naša Uprava, naš klub, nalaze se u jednoj delikatnoj situaciji, ali koliko znam iz razgovora s glavnim i odgovornima u klubu, razgovaramo svaki dan, tražimo pojačanja, oni traže nove sponzore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj Igor Pamić govori:

"To bi trebalo biti OK, međutim nismo još definirali, nitko mi nije došao i rekao - napadamo u višem rangu odmah prvo mjesto ili - koncentrirat ćemo se više na mlade pa ćemo ići u prvenstvu neobavezno samo da klub stasa još više, pa eventaulno sezonu iza napasti viši rang. Bez obzira na sve, neću se miriti s činjenicom ako se ide igrati da se ne napada sam vrh. Ukoliko ne budemo financijski na nivou za takvo što, čekat ćemo iz prikrajka, pogotovo ja i moji igrači."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo