Potvrđen najspektakularniji transfer ovog ljeta!

U utorak je i službeno objavljen najspektakularniji nogometni transfer ovog ljeta. Šveđanin Zlatan Ibrahimović je napustio Milan i seli prema Paris St. Germainu.

17.7.2012.
19:41
VOYO logo

Informaciju je donio Leonardo, Brazilac na mjestu sporskog direktora PSG-a, momčadi koja je prošle sezone osvojila drugo mjesto u francuskom Le Championnatu, te će iduće sezone nakon dugo vremena nastupati u Ligi prvaka.

"Ibrahomović je naš! Može početi pisati našu povijest", presretan je zborio nekadašnji igrač Milana Leonardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da je Ibrahimović pristao na trogodišnji ugovor, a točna financijska pozadina će biti službeno poznata u srijedu. No, gotovo je sigurno da će Šveđanin primati12 milijuna eura po godini.

Inače, Ibrahimović će u Pariz doći tijekom večeri u utorak. U srijedu, ranije ujutro, će obaviti liječničke preglede, a potom bi u 15 sati trebao održati konferenciju za novinare. Barem tako navodi službena internet-stranica pariškog kluba koji je sada spreman za proboj do samog europskog vrha. Paris St. Germain nesmiljeno dovodi pojačanja za novu sezonu. Novo ime je Marco Verratti, 19-godišnji vezni nogometaš (165 centimetara), koji je dosad bio zvijezda Pescare. Odigrao je vrlo dobru prošlu sezonu u Seriji B, te je njegova momčad osvojila prvo mjesto u drugoj ligi i tako se plasirala u Seriju A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Verratti barem zasad neće osjetiti strast igranja u toj ligi, već je potpisao petogodišnji ugovor s aktualnim francuskim doprvakom. Platio je za njega PSG 12 milijuna eura.

Inače, Verrattija je silno želio Juventus, ali je očigledno torinski klub izgubio financijsku utrku s Parižanima. Verratti je također bio na širem popisu talijanskog izbornika Cesarea Prandellija (od 32 igrača) za Europsko prvenstvo, ali ipak nije ugledao Poljsku i Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo