I to smo dočekali: Javio se njemački junak koji je Argentinu zavio u crno

Junak njemačke nacije u finalu Svjetskog prvenstva Mario Goetze po prvi puta se obratio javnosti nakon što je dao pobjednički gol u finalu protiv Argentine (1:0).

6.8.2014.
18:46
VOYO logo

"Kada ste u takvoj situaciji u pravilu ne razmišljate puno", rekao je Goetze u svom prvom intervjuu nakon gola koji ga je proslavio.

"Mogao sam opisati ono što se dogodilo, ali tek nakon što ponovo pogledam snimku akcije. U utakmici se sve događa instiktivno", opisuje Goetze koji je zabio pobjednički gol u produžecima i zavio u crno Messija i društvo, a čitavu njemačku naciju bacio u trans. Time je dokazao da mu se može vjerovati. Njemački izbornik Joackim Low ga je, nakon natjecanja u skupinama, posjeo na klupu i u nokaut fazi mu baš i nije davao previše prilika za igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Y-r55nSzyow

Prve četiri utakmice za Njemačku je počeo u prvih 11, ali na poluvremenu utakmice protiv Alžira u osmini finala njemački izbornik ga je ostavio na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko želi igrati na Svjetskom prvenstvu što je više moguće. Smatram da sam itekako doprinjeo osvajanju zlata svoje reprezentacije u Brazilu. Kada kod dobijem svoju šansu, moje ocijene su u redu. Kada sam završio na klupi, nastavio sam se truditi i vjerovati u sebe".

Igrač Bayern Munchena je potvrdio kako nije htio davati intervjue nakon osvajanja zlata. Mnogi su se pitali zašto!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da vam budem iskren, htio sam da mi se dojmovi slegnu. Htio sam sačuvati ovaj trenutak samo za sebe. Nisam želio da u trenutku euforije kažem nešto što bi me kasnije zauvijek obilježilo. Nastojim uvijek biti čvrsto na zemlji. Upravo zbog navedenog sam odlučio malo pobjeći od svega toga ne neko vrijeme. U prošlosti imam negativna iskustva s nekim novinarima koji su udarali i ispod pojasa. Fascinantno mi je da uvijek moram biti u savrešnom izdanju. Zato sam želim dvaput razmisliti prije nego što nešto kažem", objasnio je Goetze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo