I SUSJEDI NAS VUKU NA EURO: / Hrvatska će morati navijati za Srbiju

Image
Foto: AFP

Ukrajina i poljudska svastika trenutno su najveći suparnik Hrvatske na putu do EURA.

8.9.2015.
6:45
AFP
VOYO logo

Kako je sad to moguće? Pretpostavimo da Norveška neće propustiti dva boda prednosti. Vatreni su trenutno najbolja trećeplasirana momčad kvalifikacija, te kao takvi bi dirketno osigurali plasman u Francusku. No, niti dvije pobjede naše reprezentacije u preostalim utakmicama (Bugarska u Zagrebu, gostovanje na Malti) neće teoretski osigurati. U bodovanju za najbolju treću reprezentaciju (brišu se bodovi protiv najslabijeg u grupi - u našem slučaju Malta) Hrvatska je na vrhu izjednačena s Ukrajinom i Mađarskom, ali je vodeća zbog bolje gol razlike.

Što će reći UEFA?

Morat ćemo navijati za uvjerljivu pobjedu nad Bugarskom. Uz jedan veliki 'ali'. Pitanje je i što će biti s bodom koji je UEFA oduzela Hrvatskoj zbog poljudske svastike, tek treba vidjeti hoće li se on računati ili ne na ljestvici trećeplasiranih reprezentacija. Kako stvari stoje, on se računa u ovom bodovanju, ali ako ga oduzmu, Hrvatska je u problemu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računicu definitivno kvari Ukrajina koja ima još tri utakmice do kraja kvalifikacija. I sve tri bi se mogle bodovati. Srećom, prvo gostuju u Bratislavi ovog utorka i moramo držati palčeve Slovacima da uzmu sva tri boda. Nakon toga, u listopadu gostuju u Skopju kod posrnule Makedonije. Pomoć Makedonaca bila bi zlata vrijedna, ali oni bi mogli ostati posljednji u skupini i ta pomoć bi bila nepotrebna. I za kraj kvalifikacija, Ukrajina dočekuje Španjolsku u Kijevu. Zanimljiv raspored, s tri potencijalne mine i prigode za kiks.

Image

Preostala dva suparnika nisu toliko opasna, jedino u slučaju kiksa Hrvatske i Ukrajine. Mađarska ima najlakši raspored na papiru, ali u ovom bodovanju jest dvosjekli mač. Sjeverni susjedi u listopadu igraju s Farskim otocima, a zatvaraju kvalifikacije s posljednjom Grčkom, tako da će osvojiti najviše tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albanija je u ponedjeljak ostala bez boda u sudačkoj nadoknadi protiv Portugala, a taj gol Velosa sigurno je razveselio Šukera i kompaniju. Bod su iza Hrvatske, a oni do kraja kvalifikacija igraju protiv Srbije i Armenije. Također reprezentacije sa dna grupe, tako da im se jedan od rezultata neće bodovati. U svakom slučaju, Hrvatskoj bi dobro došla pobjeda Srbije nad Albanijom u Elbasanu 8. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo