HRVATSKI STRUČNJAK OTKRIO ZAŠTO JE LUKA MODRIĆ U OPASNOSTI: / Javna je tajna da se koriste radikalne i rizične metode

Image
Foto: Profimedia/Facebook

Prema svemu viđenom nije ni čudo da Zinedine Zidane ima u svojoj momčadi pravu bolnicu

27.9.2019.
20:03
Profimedia/Facebook
VOYO logo

Unatoč svim ozljedama s kojima se suočavaju igrači Kraljevskog kluba ove sezone, Real Madrid je nekim čudom izbio na čelo ljestvice španjolske La Lige. Zidaneova svlačionica polako se pretvorila u bolnicu u čijoj su čekaonici sjedila u jednom trenutku čak desetorica igrača.

Jedan od njih je i Luka Modrić koji je već utakmicu protiv Azerbajdžana igrao ozljeđen, ali pretrpio je to i izjasnio se tek kad se vratio u Madrid. Luka se od ozljede gotovo skroz oporavio, ali navijače i nogometne fanove pomalo je šokirala snimka iz teretane u kojoj su igrači Reala radili takozvani leg press.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROCURIO KONTROVERZAN VIDEO S MODRIĆEM: /

'Je li ovo razlog ozljedama? Ne mogu vjerovati da se to događa u klubu kao što je Real'

Image
PROCURIO KONTROVERZAN VIDEO S MODRIĆEM: /

'Je li ovo razlog ozljedama? Ne mogu vjerovati da se to događa u klubu kao što je Real'

“Svatko tko redovno posjećuje teretanu zna da to nije dobar način, to će ti svatko normalan kazati tko ide u teretanu”, napisao je jedan od njih. Pogledajte snimku koja je izazvala polemike:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više štete nego koristi

O temi koja je privukla veliku pažnju javnosti porazgovarali smo s profesorom kineziologije, kondicijskim i nogometnim trenerom te vlasnikom fitnes centra Roo-Victus fit Kristijanom Blaževićem.

"U principu javna je tajna u našim krugovima da jedan određeni postotak trenera pristupa radikalnim metodama rada sa sportašima, odabirući rizične sadržaje pomoću kojih razvijaju deficitarne motoričke i funkcionalne sposobnosti. Osobno ne koristim takve metode jer smatram da donose više štete nego koristi. Luka izvodi vježbu nožnog potiska, takozvanog leg pressa očito u svrhu razvoja "nečeg" eksplozivnog i brzog", rekao je Blažević pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je demonstracija tehnički barem upitna, ako ne i potpuno neispravna. Koljena se nikako ne opružaju do kraja, zdjelica i lumbalni dio kralježnice nisu pod kontrolom, dolazi do dosta izražene kompresije diskova, pokret nije iskontroliran. Pitanje je što zapravo trener želi razvijati kod sportaša, s obzirom na njegove godine. Ovakvi treninzi po mom osobnom mišljenju i iskustvu izazivaju brojne mikrotraume koje u nekakvoj konačnici nerijetko završe makrotraumom, a to je ozljeda sportaša."

Prema svemu viđenom nije ni čudo da Zinedine Zidane ima u svojoj momčadi pravu bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S preventivne i razvojne strane smatram da bi Luka puno više dobio da vježbu izvodi pravilnom tehnikom i adekvatnom brzinom. Za razvoj eksplozivnih komponenata snage postoje puno bolji sadržaji i izvode se u kontroliranim uvjetima, na posebno dizajniranim platformama", zaključio je Blažević.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo