ZAR BAŠ TAMO / Korak naprijed ili korak nazad za Vatrenog? Hrvatski nogometaš iz Engleske se seli u Bugarsku i to u rekordnom transferu

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U posljednjih devet utakmica, njih je osam propustio, a posljednji put igrao je u studenome prošle godine

31.1.2022.
9:16
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac, treći vratar Vatrenih i član engleskog drugoligaša Lutona, Simon Sluga, navodno prelazi u redove bugarskog prvaka Ludogoreca, tvrde tako bugarski mediji.

Bugari su nedavno prodali također hrvatskog vratara Kristijana Kahlinu u američki Charlotte FC, a sada su zapeli baš za Vatrenog i u njemu vide kvalitetnu zamjenu za Kahlinu. Sluga je za Luton, koji se natječe u engleskom Championshipu, potpisao 2019. godine, a ima ugovor do kraja sezone, što znači da ga se na ljeto može dobiti bez odštete, a sada u zimskom roku bi za njega morali platiti neku simboličnu odštetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Rekordna ponuda?

Sluga je dugo bio prvi vratar Lutona, ali u posljednjih devet utakmica, njih je osam propustio, a posljednji put branio je u studenome prošle godine. Slugi je zbog toga upitan i status u reprezentaciji jer Hrvatska sada ima podosta kvalitetnih golmana, tako da mu je svakako u interesu što više braniti.

Iako se na prvu čini da je prelazak iz Engleske u Bugarsku korak nazad, u ovom slučaju svakako nije jer Ludogorec je vodeća momčad lige, ali CSKA im diše za vratom i treba im pojačanje na golu, odnosno obrani. Isto tako, Ludogorec je momčad koja se natječe u Europi i ponajbolja su ekipa u ligi, a navodno spremaju i solidnu ponudu za Slugu koja bi mogla biti i rekordna za Luton. Sluga prema Transfermarktu vrijedi 1,8 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo