Kakva šansa! Vida promašio pobjedu!

Ivan Perišić doveo je golom u 6. minuti Hrvatsku u vodstvu u Bruxellesu. Bio je to prvi gol mladog ofanzivca za našu reprezentaciju.

11.9.2012.
17:45
VOYO logo

BRUXELLES - Stadion kralja Baudouina. GLEDATELJA: 45.000. SUDAC: Alberto Undiano (Španjolska)

BELGIJA: Courtois - Gillet, Vermaelen, Kompany, Vertonghen - Defour (od 67. Defour)- Witsel, Dembele ( od 71. De Bruyne), Mertens (od 80. Mirallas) - Hazard - Benteke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Pletikosa - Strinić, Šimunić, Schildenfield, Vida - Srna, Radošević (od 78. Vukojević), Modrić, Perišić - Jelavić (od 58. Olić), Mandžukić.

STRIJELCI: 0-1 Perišić (6.), 1-1 Gillet (45.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je uzela bod, važan bod za nastavak kvalifikacija. U većini dvoboja domaćini su imali više od igre, a možda ćemo dugo žaliti za promašajem Domagoja Vide iz posljednje minute. Pobjeda bi donijela veliko veselje Vatrenima, ali na kraju podjela bodova je napravednija.

KRAJ!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'- Korner za Hrvatsku...i kakav promašaj! Vida je s četiri metra promašio prazan gol. Ostali su domaći na prvoj stativi, on na drugoj je samo trebao se nakloniti glavom i poentirati... Nevjerojatno!

88'-Kalinić za Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87'- Sada Vida spašava, u posljednji trenutak je pokupio loptu ispred Fellainija. Miralles u nastavku akcije puca tik uz vratnicu...

80'-Miralles za Mertensa. Još deset minuta do važnog boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78'-Radošević je završio svoj nastup, Ogi je na terenu.

77'- Domaćini su opet ubacili u brzinu više. Naši teško prate suparnike. Izbornik se konačno sjetio da bi mogao mijenjati. Sprema se Vukojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71'- Druga zamjena kod Belgije, De Bruyne za Dembelea.

67'- Ušao je Fellaini, Defour je odigrao svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66'- Strijelac Gullet nije vratio loptu našima da izvedu aut i za svoju glupost dobio žuti karton. Bravo!

65'-Dembele je pokosio Mandžukića, žuti karton. Dobra vijest, pritisak Belgije popušta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62'- Konačno smo prešli centar. Hazard je srušio Strinića na 25 metara iskosa...Modrić je ubacio...ravno belgijskom vrataru.

58'- Hrvatska se raspada u Bruxellesu. Domaćini su imali kontru 4 na 2, koju su upropastili kod zadnjeg pasa. Nismo odigrali ništa od postignutog gola, vezni red nam ne postoji, a Štimac je ubacio napadača. Olić za Jelavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54'- Očekivano, Belgija je stisnula naše, gol im je dao krila...Nije dobro!

51'-Witsel se poigrao s našom obranom, dao zicer Bentekeu, Pletikosa je već bio svladan, a Šimunić je šut blokirao na gol liniji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49'- Zamalo gol! Mandžukić je lansirao Jelavića samog na gol Belgije, ali vratar je istrčao i za pola metra bio brži od našeg napadača.

48'-Schifo je uzvratio Bentekeu za pad, pokupio ga s leđa i požutio. Nepotrebno, na centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47'-Schildenfeld je nezgodno pao nakon duela, mora mu se ukazati pomoć...No, nastavit će dvoboj!

46'- Krenuo je nastavak!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojam? Hrvatska je odigrala jednu akciju i zabila. Belgija je petljala i tražila izjednačene i poentirala u najgorem trenutku za naše. U nastavku će biti znatno teže...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'- GOL! 1-1. Treba priznati fantastičan gol domaćih. Strinić je loše rasčistio nakon kornera, s vrha 16-erca na loptu je natrčao Gillet i probio Pletikosu. Isplatio im se pritisak...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44'-Opet je Bendeke s loptom u kaznenem prostoru ispred Pletikose, ali Šimunić je uklizao i riješio problem...Nešto nam govori da će taj Bendeke ostati u svlačionici pod poluvremenom, uspješno je upropastiti svaku situaciju pred našim golom.

42'- Priče o fantastičnoj podršci i paklenoj atmosferi u Bruxellesu bile su za malu djecu. Čuje se pjesma naših navijača... Inače, Hazard je uspio napraviti pravu pomutnju ispred 16-erca naših, ali opet, domaćini nisu konkretni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39'- Naravno, odmah je bilo opasno pred Pletikosom, čim smo izustili da njihovi napadi nisu tako strašni. Činilo se kako će Benteke proći Schildenfelda i biti u mat situaciji, ali Schifo se uspio ukazati ispred njega i blokirati šut.

37'-Vatreni odlično stoje na terenu. Domaćin nema ideju, manje-više su bezopasni s loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29'-Radošević je oduzeo loptu i s 30 metara opalio loptu na vrh tribina...

25'- Milijuni koji Belgijance svrstavaju kao treću najskuplju reprezentaciju u Europi se baš i ne vide na travnjaku...

20'- Šansa za Hrvatsku! Dok su domaćini tražili jedanaesterac, Vatreni su odjurili u kontru. Preslika akcije kod prvog gola. Mandžo je odjurio po boku, ubacio u sredinu, opet je Kompany loše reagirao, ali lopta je prošla iza leđa Jelavića.

15'-Benteke je opet u šansi, nogom je s 14 metara napucao ravno u Šimunića. Opet pliva naša obrana.

13'- Kakav promašaj Bentekea. Sam je ostao na pet metara, neometan je mogao glavom zakucati loptu u mrežu, ali je odlučio samo spustiti loptu Pletikosui našu obranu da rasčisti situaciju. Hvala mu...

10'- Žuti karton za Srnu.

6'- GOOOL! Hrvatska vodi 1-0! Prvi šut, prvi gol. Odlično je Mandžukić prošao po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor gdje je neometan utrčao Ivan Perišić i poentirao. Nije moglo bolje početi...Perišićev prvi gol za Hrvatsku! Bravo, bravo!

4'- Belgijanci kontroliraju loptu i visoko pritiskaju Vatrene kad naši imaju posjed lopte. Domaćini su imali i prvi šut u okvir vrata. Witsel je opalio s nekih 25-30 metara, ravno u Pletikosu.

1'- Krenula je utakmica u Bruxellesu! Ajmo Hrvatska! Odlična je atmosfera na stadionu. Belgijski navijači su prije utakmice zapalili par baklji na stadionu, sigurno će HHO detaljno izvjestiti o tim 'antinavijačima' narednih dana...

Hrvatski izbornik Igor Štimac se nije šalio. Od prve minute protiv Belgije kreće neiskusni 18-godišnji Josip Radošević. Ako ništa, izborniku treba čestitati na hrabrosti. Koliko je to bio pametan potez, znat će najviše za dva sata. Uz njega u prvih 11 jest i Gordon Schildenfeld koji je proteklih tjedana u moskovskom Dinamu naučio na poraze.

U sastavu Belgije nema i očekivanog Fellainija, Jelavićevog suigrača iz Evertona, a u sastavu je Dembele, Modrićeva zamjena u Tottenhamu.

U Bruxellesu vlada užarena atmosfera među domaćim navijačima, pjeva se od ranog jutra i iščekuje dvoboj protiv Hrvatske. Situacija koju je zatekla šačica hrvatskih navijača koji su prošetali gradskim ulicama nije ih obeshrabrila, već su ponosno razvili hrvatsku trobojnicu, nakon čega su krenuli u neke od belgijskih pubova gdje će dočekati dvoboj protiv Belgije.

Inače, stadion Heysel je rasprodan do posljednjeg mjesta, što bi značilo da će se na njemu naći 50 tisuća ljudi. Uoči utakmice domaćini su pripremili i bogat zabavni program na kojem će nastupiti popularni bend School is Cool.

U usporedbi s maksimirskih 17 tisuća duša protiv Makedonije, bit će to definitivno veći spektakl za publiku koja je uvjerena da će Hazard i društvo domaćinima donijeti tri važna boda.

S druge strane, navijači iz udruge 'Uvijek vjerni' posjetili su mjesto nogometne tragedije na stadionu Kralj Badouin, položili cvijeće i zapalili svijeće na mjestu pogibije 39 Juventusovih navijača koji su stradali prije dvoboja finala Kupa prvaka Juventus - Liverpool. Bilo je to 29.svibnja 1985.godine i od tada do danas na mjestu stradavanja navijačkih nesretnika okupljaju se ljudi u borbi protiv nasilja na sportskim borilištima.

"Naši navijači odali su počast ljudima koji su bili isti kao mi, željeli su se veseliti na nogometnoj priredbi, a tu su dočekali nesretnu sudbinu", istaknuli su iz Udruge uz želju da se nešto slično nikad ne ponovi. Na mjestu stradavanja odali su počast na način kako se i odaje počast u svijetu nogometnih navijača - ostavili i svoje šalove i zastave.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo