HRVATSKI KUP / Hajduk izbjegao senzaciju u Biogradu, Splićani preokrenuli kod trećeligaša nakon hladnog tuša na početku utakmice

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Već se u 11. minuti tresla Kalinićeva mreža, no onda je, očekivano. Uslijedio preokret

21.9.2021.
17:54
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski Hajduk pomalo je neuvjerljivo stigao do plasmana u osminu finala Hrvatskog kupa. Hajduk je na gostovanju kod trećeligaša Primorca u Biogradu na Moru pobijedio 1:2, ali nije sve išlo baš glatko.

Već u 11. minuti Primorac je došao do senzacionalnog vodstva. Klopp je iznudio jedanaesterac, a siguran realizator bio je kapetan Stefan Lazarevski, koji je pogodio silovito po sredini gola za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKI KUP /

Rijeka se lagano obračunala s Pitomačom, utrpali četvrtoligašu sedam komada

Image
HRVATSKI KUP /

Rijeka se lagano obračunala s Pitomačom, utrpali četvrtoligašu sedam komada

Preokret Splićana

Hajduk je djelovao ošamućeno većinu prvog dijela, no pogodak Krovinovića u 41. minuti ih je vratio u život. Krovinović je prošao dvojicu igrača, jednom je provukao kroz noge te pucao lijevom nogom i sjajno pogodio za poravnanje rezultata.

U drugom dijelu nije htio ništa prepustiti slučaju trener Gustafsson. Uveo je Marka Livaju u igru, a uskoro su se domaćini „ispuhali“ i prestali bio opasni. Marin Ljubičić zabio je za preokret u 61. minuti, nakon što ga je centaršutom pronašao Čalušić. Do kraja je Hajduk mirno priveo utakmicu kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokosi teško do prolaza

Na rubu ispadanja, već u šesnaestini finala Hrvatskog kupa, bila je Lokomotiva, finalist ovog natjecanja prije dvije godine.

Kod drugoligaša Dugopolja gostovala je Lokomotiva i prošla tek nakon velike drame tijekom jedanaesteraca (9-8, 1-1 nakon 120 minuta). U prvih sedam serija jedanaesteraca svi su izvođači bili sigurni, ali je u osmoj domaćin napravio krivi korak (Kuliš) što su gosti iskoristili i Cipetić je zabio za slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je, inače, povela u 12. minuti kada je Sandro Kulenović pogodio iz slobodnog udarca. Početkom nastavka domaćin je izjednačio nakon što je Maganjić pogodio s bijele točke i tih 1:1 je ostalo sve do kraja 120. minute.

Prije nekoliko dana zaprešićki Inter je ostvario prvu pobjedu (i upisao prve pogotke) u novoj drugoligaškoj sezoni (tek u šestom kolu), ali je na prvoj stepenici Kupa uslijedio novi šok za tu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeligaš Mladost je na domaćem terenu u Ždralovima slavila s 3-1. Najbolja momčad Treće HNL - Sjever sva tri pogotka zabila je u prvom poluvremenu (Vrbanić, Sabljić i Žabec), dok je Inter jedino uspio početkom nastavka smanjiti na konačnih 1:3 (Uzelac).

Istra 1961, prošlosezonski finalist, uspješno je obavila gostovanje u Vukovaru. Pulska momčad pobijedila je trećeligaša Vuteks Slogu 3:0. Sve golove Istra 1961 je zabila u drugom poluvremenu. Počeo je Obanor, nastavio Mahmoud, a sve je okončao Beljo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni kup (šesnaestina finala): Pitomača - Rijeka 0-7 (Bušnja 4, Vučkić 36, 54, Vuk 49, Abass 71, 90, Obregon 88-11m), Dugopolje - Lokomotiva 1-1, 1-1, jedanaesterci 8-9 (Maganjić 51-11m / Kulenović 12), Vuteks Sloga - Istra 1961 0-3 (Obanor 54, Mahmoud 76, Beljo 90), Mladost Ždralovi - Inter-Zaprešić 3-1 (Vrbanić 20, Sabljić 29, Žabec 41 / Uzelac 47), Primorac Biograd - Hajduk (kasnije)

Ranije: Nehaj - Gorica 3-7, Bednja - Osijek 0:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac - Hajduk 1:2

Primorac: Stojanov – Ninčević, Jurišić, Musa, Klopp – Bitunjac, Birkić, Nakić, Marić – Vodopija, Lazarevski

Hajduk: Kalinić – Katić, Dimitrov, Čalušić – Atanasov, Krovinović, Kačaniklić, Dolček – Ljubičić, Biuk, Diamantakos

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

77' Za Hajduk je upravo ušao mladi Marko Brkljača, na glasu kao mladi talent i vrlo zanimljiv igrač. Teren je napustio Kačaniklić. Inače, Hajduk je preuzeo konce igre i domaćini nisu više uopće prijetnja. Čini se kako će splitski klub jednostavno privesti kraju ovu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' Nisu izdržali Biograđani. Ipak je Hajduk ubacio u brzinu više, ušli su članovi prvog sastava i rezultiralo je to preokretom. Ljubičić je strijelac za 1:2. Čalušić je ubacio, a napadač Hajduka pogodio glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Puca Livaja iz svoje prve akcije, silovit je bio taj udarac, ali neprecizan.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Krovinović zabija za poravnanje rezultata! Veznjak Hajduka izdržao je nekoliko duela, onda provukao protivniku loptu kroz noge te lijevom nogom potegnuo izvana i pogodio za poravnanje rezutlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Vodopija je pucao na jednoj strani ravno u Kalinića, a na drugoj Musa riješava Krovinovićev centaršut izbijanjem lopte u aut. Dobro se brane trećeligaši, ali nije da se sve svodi na obranu, već su i zaprijetili nekoliko puta nakon što su zabili gol za 1:0.

30' Dva uzastopna kornera za Primorac, morao je prije toga i Kalinić spašavati jedan neugodan udarac nakon kontre. Neće domaćini samo tako Hajduku prepustiti ovu utakmicu, opasni su i igraju dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Hajdukovci se nisu ovome nadali, morat će sad pod hitno napasti domaćine koji se grčevito brane u bloku, nadajući se prilici iz kontre.

11' Stefan Lazarevski zabija iz jedanaesterca i Primorac senzacionalno vodi protiv Hajduka! Klopp je izborio penal, a kapetan Primorca zakucao je loptu u gol po sredini za 1:0 u Biogradu na Moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' Gredu je zatresao Atanasov! Bila je ovo prva velika prilika na utakmici. Inače, atmosfera na stadionu je sjajna, pravu nogometnu feštu gledamo u predivnom Biogradu na Moru.

1' Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 17 sati gostuju kod HNK Primorac Biograd na Moru u okviru 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. 

"Imali smo devet dana za pripremiti se. Znamo da u kupu moraš pobijediti ovakve utakmice kako bi došao do trofeja. Moramo biti maksimalno fokusirani bez obzira na protivnika. Imamo vrlo dobru situaciju u momčadi. Igrači koji su bili ozlijeđeni se polagano vraćaju. Dvojice igrača sigurno nema. To su Posavec Eduok", kazao je trener Bijelih Jens Gustafsson u najavi današnjeg susreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk ogroman favorit

Suparnik Bijelima je momčad koja se natječe u 3. HNL Jug te je u dosadašnjih pet odigranih utakmica osvojila sedam bodova. Posljednji susret Primorac Biograd na Moru odigrao je u petak, a u njemu su preokretnom došli do 3:2 pobjede protiv Zagore iz Unešića. 

Posljednju utakmicu Hajduk je odigrao 12. rujna kada je u gostima svladao Istru 1961 rezultatom 3:1. Susret 9. kola HT Prve lige, najveći derbi hrvatskog nogometa, odgođen je na zahtjev GNK Dinamo. 

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Domagoj Kurtović iz Osijeka. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo