SVE JE SPREMNO / Hrvatski klub u Australiji iščekuje najveću utakmicu u svojoj povijesti, podrška stiže iz cijelog svijeta

Image
Foto: screenshot

Atmosfera u hrvatskoj zajednici 'down under' je došla do usijanja. Prije utakmice klub je na društvenim mrežama podijelio video u kojem prijatelji kluba i legende australskog nogometa i hrvatske zajednice šalju poruke podrške

30.9.2022.
9:17
screenshot
VOYO logo

Sydney United 58, nekadašnja Croatia Sydney, ove subote u 11.45 po hrvatskom vremenu igra jednu od najvećih utakmica od osnutka.

Naime, hrvatski klub u Australiji je u rujnu pobjedom protiv Brisbane Roara ušao u finale kupa kao prvi drugoligaš u povijesti kojem je to pošlo za rukom. Ovog vikenda u borbi za trofej ga čeka Macarthur, još jedan ugledni član elitnog razreda australskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sydney United 58 je klub koji je prije 64 godine osnovan pod imenom Croatia Sydney. Ime je morao promijeniti nakon što je australska vlada odlučila da svi klubovi izbace nacionalni predznak iz naziva klubova no taj detalj nije promijenio identitet kluba.

'Ta majica i grb su svetinja tamo'

"To je klub. Kad pričamo o klupskoj kulturi pričamo o tom klubu. Ta majica crven-bijeli-plavi i grb su svetinja ljudima tamo. Svi znaju da je to hrvatski klub, svi ga Hrvati u Australiji prate. Najveći hrvatski klubovi u Australiji su Sydney United i Melbourn Knights, koji su bratski klubovi. To što su oni došli finale kupa kao drugoligaši je nešto nevjerojatno. Nitko nikad ranije to nije uspio. Taj je klub dao ogroman broj igrača za reprezentaciju Australije. Ja sam tamo počeo, počeo je Tony Popovich, Ante Miličić, Zelić…", ispričao nam je prošlog tjedna Željko Kalac, australski Hrvat koji je godinama bio član Socceroosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera u hrvatskoj zajednici 'down under' je došla do usijanja. Prije utakmice klub je na društvenim mrežama podijelio video u kojem prijatelji kluba i legende australskog nogometa i hrvatske zajednice šalju poruke podrške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo