HRVATSKA U VELIKIM PROBLEMIMA: / Moraju se vaditi protiv svjetskih prvaka!

Image
Foto: AFP, MARCELO HERNANDEZ
21.10.2015.
9:05
AFP, MARCELO HERNANDEZ
VOYO logo

Hrvatski nogometaši na U17 SP-u su stigli samo do boda protiv SAD-a (2:2), a novo veliko upozorenje je stiglo par sati kasnije - Nigerija je uništila Čile sa 5:1.

"U prvom poluvremenu bili smo loši u obrani i Amerikanci su iz tri udarca zabili dva gola. Da ste mi tada ponudili remi, odmah bih ga prihvatio. Od igrača sam u svlačionici tražio da pokažu više srčanosti i oni su odlično odgovorili. Po onom što smo pokazali u drugom dijelu zaslužili smo pobjedu, ali nismo imali sreće", izjavio je hrvatski izbornik Dario Bašić. To je drugi remi Hrvatske, nakon što je na otvaranju odigrala 1-1 protiv Čilea.

Podsjetimo, Amerikanci su vodili 2-0 nakon prvog poluvremena. SAD je poveo u 20. minuti, a strijelac je bio američki Hrvat Christian Mate Pulisic. Na 2-0 povisio je Brandon Vazquez u 40. minuti. U drugom dijelu Hrvatska je zaigrala puno bolje i golovima Karla Majića (65) i Luke Ivanušeca (77) došla je do izjednačenja 2-2, a mogla je i do pobjede, ali je Amerikance spasila vratnica u 81. minuti, te u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠOKANTNA UTAKMICA: /

Tri vratnice zaustavile preokret malih Vatrenih

Image
ŠOKANTNA UTAKMICA: /

Tri vratnice zaustavile preokret malih Vatrenih

"U prvom poluvremenu zabili smo dva gola i stvorili još nekoliko šansi, ali što je još važnije imali smo posjed lopte. Nije mi jasno što se je dogodilo u drugom poluvremenu, raspala nam se kompozicija. Protiv momčadi kao što je Hrvatska ne možete se samo braniti, jer oni stvaraju ogroman pritisak. No, barem smo osvojili bod i još uvijek imamo priliku proći u osminu finala", rekao je američki izbornik Richie Willams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem jest, što je u drugoj utakmici naše skupine Nigerija je pobijedila Čile sa 5-1 i poslala veliko upozorenje Vatrenima pred posljednje kolo. Hrvatska i Nigerija igraju međusobno, kao i SAD i Čile. Možda će zastrašujući Nigerijci odmarati kojeg igrača, pa Hrvatskoj olakšati posao. U osminu finala plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Kako još nije kompletirano cijelo 2. kolo još je prerano za ostale kalkulacije, ali bod protiv branitelja naslova trebao bi odvesti Hrvatsku u drugi krug. No, za tako nešto trebalo bi prvo izbjeći crne rupe u igri...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo