ZANIMLJIVA SITUACIJA / Hrvatska saznala sve moguće protivnike u kvalifikacijama za Euro 2024. Vatreni su u golemoj prednosti

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska se plasirala na Final Four, zajedno sa Španjolskom, Nizozemskom i Italijom, i izborila je mjesto u prvoj jakosnoj skupini

27.9.2022.
23:26
Profimedia
VOYO logo

Liga nacija konačno je završila i preostao je još samo završni turnir četiri najjače reprezentacije, a to pak znači da su poznate i sve jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Ždrijeb će se održati 9. listopada, a Euro će se igrati u Njemačkoj.

Hrvatska se plasirala na Final Four, zajedno sa Španjolskom, Nizozemskom i Italijom, i izborila je mjesto u prvoj jakosnoj skupini, no nažalost to ne znači da su izbjegli i najteže protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice bit će odigrane u ožujku 2023. godine, a svakako treba istaknuti kako će Hrvatska biti izvučena u jednu od tri grupe s pet, a ne šest reprezentacija. Razlog je taj što se oslobađa prostor za odigravanje završnice Lige nacija u lipnju 2023. godine i to znači da Hrvatska neće u skupini imati jednu od reprezentacija iz najslabije skupine.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska je u dobroj poziciji

Na Euro idu po dvije najbolje reprezentacije iz svake od deset kvalifikacijskih skupina. Njemačka je domaćin i ona ide automatski, dok je Rusija suspendirana i njih neće biti. Preostala tri mjesta popunit će se doigravanjem u koje idu najbolje momčadi iz Lige nacija koje se nisu plasirale putem regularnih kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Hrvatske tiče, ona ima osigurano mjesto u dodatnim kvalifikacijama sve i da ne bude među prve dvije ekipe u svojoj skupini. A s kim sve može završiti u skupini, pogledajte u nastavku.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo