'Hrvatska ne prolazi u drugi krug na EURO-u!'

25.12.2011.
21:40
VOYO logo

Tako su britanski internetski portali, ali i brojni forumi već tradicionalno skloni klađenju i prognozama, napravili svoje virtualne rezultate po skupinama. Što se tiče raspleta u našoj skupini C, i engleske i njemačke prognoze stavljaju na prvo mjesto Španjolsku, a odmah do nje naše susjede Talijane. Nitko se nije odvažio prognozirati drukčiji rasplet, a Hrvatska prema većini njemačkih predviđanja zauzima tek treću poziciju u skupini ispred Irske. Mnogi su nas, dakle, već otpisali.

Naše analize i predviđanja po skupinama ipak se bitno razlikuju, pa u skupini C uz apsolutnog favorita Španjolsku kao drugog četvrtfinalista vidimo Bilićeve dečke. Rasplet skupine, naravno, teško je predvidjeti, ali smo zato pripremili nekoliko scenarija kako hrvatska reprezentacija može dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi scenarij je onaj najoptimističniji, koji predviđa tri pobjede i prolazak dalje kao prvoplasirana repka s maksimalnih devet bodova. U to nas vjeruje možda pet posto, ali Biliću ne bi bilo prvi put da u tom stilu riješi startno čistilište EURO-a.

Ipak, i oni manje optimistični i realniji scenariji uključuju pobjedu nad Irskom u prvoj utakmici. U tom slučaju bi nas i dva remija te svega pet osvojenih bodova mogli odvesti u drugi krug. Varijanta je i da pobijedimo Irsku i naše stare mušterije Talijane, a izgubimo od Španjolske. Tada bismo imali šest bodova i također bismo išli dalje. Pretpostavimo li da će Španjolska ubilježiti sve tri pobjede, te da ćemo i mi i Talijani pobijediti Irsku, onda će izravnu odluku o plasmanu u drugi krug donijeti utakmica s Italijom. Hrvatska prvi susret igra protiv Irske, a drugi protiv Italije, oba u Poznanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubilježimo li dvije pobjede, kao u Engleskoj 1996., onda smo sigurno unutra i zadnje kolo protiv favorita EURO-a neće imati utjecaja.

U suprotnom, moglo bi nam se dogoditi da se vadimo baš protiv Inieste, Xavija, Casillasa i društva. Kao drugi u skupini, iako hrvatski navijač uvijek očekuje maksimalan učinak, Bilićevi izabranici išli bi na prvoplasiranog iz skupine D, što će vjerojatno biti Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predviđam da će Španjolska biti najbolja u skupini, a bilo bi fantastično vidjeti Hrvatsku odmah do nje. Budimo realni, Talijani trenutačno imaju veće reference za drugo mjesto i nikako ne treba stvarati ozračje da sigurno prolazimo. Mada, u prilog nam ide podatak da u pet utakmica nismo izgubili od Italije", kaže Dario Šimić koji je bacio pogled i na skupinu s kojom bi se Hrvatska mogla križati.

"Očekujem da će dalje Engleska i Švedska! Da, ispred domaćina Ukrajine i Francuske. Istina, trikolori su vrlo kvalitetni, ali nakon smjene generacija nisu uspjeli pomiriti 'bijeli' i 'tamnoputi' dio svlačionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo