Hrvatska razbila Koreju! Ovo im nitko nije napravio godinama!

Na londonskom Craven Cottageu Hrvatska je u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje trijumfirala s 4:0.

6.2.2013.
10:50
VOYO logo

London. Stadion: Craven Cottage.

HRVATSKA (4-4-2): Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić (od 46. Lovren) - Rakitić, Vukojević (od 66. Andrijašević), Modrić (od 70. Ademi), Kranjčar (od 58. Sammir) - Mandžukić (od 46. Jelavić), Olić (od 46. Petrić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUŽNA KOREJA (4-4-2): Jung - Choi, K. Shin, Kwak, M. Shin - Ji, Son, Koo, J. Lee - Ki, Y. Lee

Strijelci: Mandžukić (32'), Srna (40'), Jelavić (57'), Petrić (85') Hrvatska nogometna reprezentacija na najbolji je mogući način odradila prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje (4-0), ujedno pripremnu za veliki ogled protiv Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. U posljednje četiri godine J. Koreja ne pamti ovakav poraz. Sa 4:1 su ih deklasirali Argentinci, a protiv Hrvatske su se još lošije proveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korejci su se dobro držali sve do 30. minute kada su Vatreni zabili prvi pogodak, te u potpunosti zagospodarili terenom. Mario Mandžukić, nastavio je sjajnu golgetersku seriju. Nakon što je u prve tri utakmice proljetnog dijela sezone Bundeslige postigao pet pogodaka u dresu bavarskog kluba, Mandžo je u 32. minuti zabio i za reprezentaciju. Ivan Rakitić nabacio je s desne strane loptu iz slobodnog udarca na peterac, a Mandžukić se sjajno ugurao ispred korejskog braniča i trzajem glavom lagano matirao Sung-Ryong Junga. Pet mintua prije kraja prvog poluvremena sjajnim se udarcem u strijelce upisao naš kapetan Darijo Srna, koji je, zajedno s vratarom Stipom Pletikosom i braničem Josipom Šimunićem, u srijedu po 100. put nosio reprezentativni dres. Korejska obrana pustila je Srnu do ruba šesnaesterca, a ovaj je to iskoristio i s desne strane sjajno pogodio suprotni kut Jungova gola.

http://www.youtube.com/embed/d7m7vu0p77A Naša je reprezentacija i u nastavku bila sjajna, te je s dva nova pogotka u potpunosti očitala lekciju azijskoj momčadi. Najprije je pogodak za samopouzdanje, koje mu je u Evertonu palo na "minimum", u 57. minuti postigao Nikica Jelavić, koji je u igru ušao na početku drugog dijela susreta. Loptu mu je u kazneni prostor gurnuo Luka Modrić, a robusni napadač se dobro zagradio, te lijevom nogom iz okreta sjajno s lijeve strane pogodio suprotni kut. Konačnih 4-0 postavio je "domaćin" ovog susreta Mladen Petrić, inače igrač Fulhama, koji je u 85. minuti utakmice prekrasnim lopom zabio pogodak u svojoj "povratničkoj" utakmici za reprezentaciju. Jelavić je nakon pogotka upisao i asistenciju kada je uočio samog Petrića, koji je nakon okomite lopte kroz sredinu izašao jedan na jedan s korejskim golmanom. Spomenimo i da su debitantske nastupe za reprezentaciju upisali Franko Andrijašević i Arijan Ademi, te da se nijedan igrač tijekom susreta nije ozlijedio. Hajdukov Andrijašević ušao je u igru u 65. minuti umjesto Ognjena Vukojevića, dok je Ademi u 71. na travnjaku zamjenio Modrića. Pred Hrvatskom su sada utakmice protiv Srbije 22. ožujka na Maksimiru, te četiri dana kasnije kod Walesa u sklopu 5., odnosno 6. kola skupine A kvalifikacija za SP, koje će se 2014. godine odigrati u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo