POSLJEDNJI TEST / Hrvatska je saznala posljednjeg protivnika prije SP-a, oni će biti generalna proba: 'Moramo se aklimatizirati na Bliski istok'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je saznala posljednjeg protivnika prije SP-a

27.5.2022.
12:48
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija izborila je nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje će svoj put početo protiv Maroka, Kanade i Belgije. Prvenstvo počinje u neobičnom terminu, 21. studenog, a traje do 18. prosinca.

Image
NOVI VLASNIK ĆE SE ISPRSITI /

Chelsea ovog ljeta ima 230 milijuna za potrošiti, na listi želja je jedno iznenađenje i Vatreni koji bi mogao postati najskuplji

Image
NOVI VLASNIK ĆE SE ISPRSITI /

Chelsea ovog ljeta ima 230 milijuna za potrošiti, na listi želja je jedno iznenađenje i Vatreni koji bi mogao postati najskuplji

Hrvatski nogometni savez je otkrio i protiv koga će Vatreni odraditi posljednju generalnu probu uoči Svjetskog prvenstva. U pitanju je reprezentacija Saudijske Arabije, koja će na SP-u igrati u grupi s Argentinom, Meksikom i Poljskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago nam je zbog ovog dogovora sa Saudijskom Arabijom koja će biti dobar posljednji test Vatrenima prije Svjetskog prvenstva. Time smo ispunili želju izbornika i našeg stožera da odigramo utakmicu blizu Katara, radi aklimatizacije. HNS će s organizacijske strane, kao i uvijek, pružiti maksimalnu podršku reprezentaciji uoči i tijekom Svjetskog prvenstva, kakvu svjetski doprvaci i zaslužuju. Vjerujem da ćemo uz kvalitetu i zajedništvo, a što hrvatska reprezentacija sigurno ima, ponovno imati razloga za veselje uz Vatrene", rekao je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ante Vučemilović, Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić

Pripreme za Bliski Istok

Izbornik Zlatko Dalić ističe kako se momčad mora naviknuti na uvjete na Bliskom Istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na neuobičajeno kratke pripreme za Svjetsko prvenstvo, željeli smo od prvog dana okupljanja biti na Bliskom istoku kako bismo se što prije aklimatizirali na uvjete koji nas čekaju u Kataru te zbog toga vidimo ovaj susret u Rijadu kao idealnu stanicu za posljednju provjeru prije Svjetskog prvenstva. Saudijska Arabija je redoviti sudionik svjetskih prvenstava, jedna od tradicionalno najboljih momčadi u Aziji, te će nam odgovarati test protiv jedne neeuropske ekipe, protiv kojih rijetko igramo, a koja će na svom terenu sigurno biti motivirana protiv svjetskih doprvaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni će se okupiti 14. studenoga, a susret sa Saudijskom Arabijom igrat će se dva dana kasnije. Potom će 18. studenog preseliti u svoj kamp u Dohi.

"Jako nas raduje činjenica da ćemo posljednju pripremnu utakmicu pred nastup na Svjetskom prvenstvu igrati protiv aktualnih svjetskih doprvaka. Želimo izvući maksimum iz ove utakmice, u tehničkom i taktičkom smislu. Bit će to veliki test za naše igrače pred prvu utakmicu na svjetskoj smotri u Kataru", rekao je izbornik Saudijske Arabije Herve Renard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska SP otvara 23. studenoga protiv Maroka u 11 sati, 27. studenog od 17 sati izabranici Zlatka Dalića igraju protiv Kanade, dok će posljednju utakmicu skupine odraditi protiv Belgije 1. prosinca.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo