TREBAMO LI SE BRINUTI? / Hrvatska protiv Rusije igra u terminu koji ne leži Vatrenima, pogledajte kako smo do sada prolazili u tim susretima

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U Dalićevoj eri nismo se baš proslavili u utakmicama u tako ranom terminu

15.10.2021.
8:37
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Do kraja kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine još su dva kola, a Hrvatska trenutačno ima dva boda manje od lidera skupine Rusije. Direktan plasman u Katar izborit će samo pobjednik skupine, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije.

Image
SVI PRIČAJU O NJEMU /

Nova hrvatska napadačka zvijezda poslala poruku Daliću: 'Nadam se da će se to dogoditi što prije'

Image
SVI PRIČAJU O NJEMU /

Nova hrvatska napadačka zvijezda poslala poruku Daliću: 'Nadam se da će se to dogoditi što prije'

Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenoga. Vatreni će 11. studenoga gostovati kod Malte, dok će Rusija dočekati Cipar u St Peterburgu. Tri dana poslije Hrvatska će na Poljudu dočekati Rusiju u utakmici koja će, po svemu sudeći, odlučiti pobjednika skupine i izravnog putnika na SP 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rani termin

A Uefa je potvrdila termin odigravanja te utakmice, odnosno utakmica naše skupine. Igrat će se od 15 sati. Rijetko kad su Vatreni svoje utakmice igrali tako rano. I u pravilu nisu baš pretjerano dobro prolazili. Ove godine na Euru su izgubili od Engleza 1:0, dok su u kvalifikacijama za to natjecanje 2019. slavili protiv Walesa u Osijeku 2:1.

Prije tri godine Hrvatska je odigrala tri utakmice u nešto ranijem terminu. I sve tri izgubila. Od 17 sati igrali su prijateljsku s Brazilom u sklopu priprema za SP i finale tog natjecanja s Francuskom. Prva je završila porazom 2:0, a druga porazom 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko mjeseci nakon SP-a Vatreni su od 15 sati igrali s Englezima u gostima u sklopu Lige nacija te su poraženi s 2:1.

Odabranicima Zlatka Dalića i remi na Poljudu protiv Rusije bi mogao biti dovoljan, ali pod uvjetom da Hrvatska pobijedi Maltu, a Cipar osvoji barem bod u Rusiji. Tada bi Hrvatska i Rusija imale po 21 bod, a naša reprezentacija ima bolju razliku golova. Poraz ili remi protiv Malte uz rusku pobjedu protiv Cipra značio bi oproštaj od "jedinice" i prije zadnjeg kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo