SVI PRIČAJU O NJEMU / Nova hrvatska napadačka zvijezda poslala poruku Daliću: 'Nadam se da će se to dogoditi što prije'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Senzacionalni mladi reprezentativac preko noći je postao prva priča hrvatskog nogometa

14.10.2021.
20:39
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Zabio je četiri gola u posljednje dvije utakmice mlade reprezentacije i postao je hit. Roko Šimić preko noći je od gotovo anonimusa postao igrač kojeg se povezuje s Real Madridom, Milanom, ali i A reprezentacijom.

Image
STRUČNJAK PRESUDIO /

Dalić možda ima rješenje za najveći problem: 'Pokazao je i dokazao da se na njega može računati'

Image
STRUČNJAK PRESUDIO /

Dalić možda ima rješenje za najveći problem: 'Pokazao je i dokazao da se na njega može računati'

Za hat trick u pobjedi protiv Azerbejdžana trebalo mu je svega 35 minuta, dvije više od rekordera Ivanušeca kojem je isto pošlo za rukom protiv San Marina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nevjerojatno je da budem u istoj rečenici kao što je Luka Ivanušec ili neki drugi igrači. Ja sam zadovoljan prvo što smo mi pobijedili, a onda idu golovi. Kao što sam spomenuo, ne bi bilo ništa bez moje ekipe”, govori Šimić za RTL.

Briljira u Austriji

Trenutačno igra za austrijskog drugoligaša Liefering od kud je došao na posudbu iz Salzburga. U devet utakmica za Liefering zabio je šest pogodaka, dodao je još dva u UEFA Ligi mladih za Salzburg. U četiri kvalifikacijske utakmice za U-21 reprezentaciju Hrvatske zabio je pet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja svaku utakmicu idem na glavu, srcem, ali poseban je osjećaj igrati za Hrvatsku, ali i u Lieferingu i u Salzburgu idem srcem i eto dajem sve od sebe na terenu. To može ekipa očekivati najmanje od mene, da idem srcem na terenu, a onda ostalo dolaze golovi i to”, priča.  Nigdje mu se ne žuri iako bi jednog dana volio zaigrati za Milan, kao i tata Dario. Je li onda pritisak nositi slavno prezime?

“Da vam iskreno kažem to je meni samo dodatan motiv da budem bolji. Na početku nije bilo lagano kad sam bio malo mlađi. Svaki dan mi daje savjete koji sigurno pomažu jer on je prošao to iskustvo i to prenaša na mene”, rekao je Šimić za RTL. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Reprezentacija? Uvijek je lijepo igrati za Hrvatsku da spomenem to. Za mlađe ili stare uzraste uvijek je poseban osjećaj igrati za Hrvatsku. Kad krene ta himna, gledam u taj grb i ponosim se što sam član hrvatske republike i eto nadam se što prije prvom nastupu za seniore", ističe. 

Ako pozove Dalić, ima li osjećaj da bi bio spreman za taj nogomet?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam uvijek spreman", poručio je. 

Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo